Bent u cliënt van RIBW K/AM? Of wordt u dat binnenkort? Op deze pagina’s staat informatie die voor u van belang kan zijn. 

CliëntAcademie

Naast individuele begeleiding is binnen RIBW K/AM ook aandacht voor groepsgewijze begeleiding om meer ontwikkelingsgericht met cliënten aan de slag te gaan. Dit wordt vormgegeven in cursussen en trainingen van de CliëntAcademie, waar vraag en aanbod bij elkaar komen. De CliëntAcademie wordt zoveel mogelijk door cliënten gerund. De cursussen en trainingen van de CliëntAcademie hebben een directe relatie met de levensgebieden, bijvoorbeeld het krijgen van inzicht wat er voor nodig is om meer zelfstandig te kunnen gaan wonen en leven, zodat cliënten vanuit eigen kracht hierin keuzes kunnen maken.
Er zijn diverse vaardigheidstraingen. Hierbij gaat het om het aanleren van vaardigheden die nodig zijn om op een goede manier zelfstandig(er) te kunnen wonen en leven, waarbij de cliënten eigen regie krijgen/houden.
Ook zijn er concrete kennis en vaardigheidscursussen, zoals omgaan met geld, persoonlijke verzorging en kameronderhoud. De cursussen en trainingen zijn bedoeld om het herstelproces van de cliënt te ondersteunen. Cliënten vinden alle informatie en het aanbod van de CliëntAcademie op de cliëntensite MYLIFE!.