Beschermd wonen en ambulante begeleiding in Haarlem

De hoofdlocatie ligt midden in een Haarlemse woonwijk. Er zijn woningen voor groepen en voor eenpersoonshuishoudens. In de buurt van de hoofdlocatie zijn 1 benedenwoning en 9 appartementen waar mensen zelfstandig wonen.

Woningen

Er zijn 3 woningen voor 6 personen, 1 voor 8 personen, 1 voor 4 personen, 5 appartementen voor 1 persoon en 1 appartement voor 2 personen. Het centrum van Haarlem is vlakbij, Kleverpark is prima bereikbaar met het openbaar vervoer.

In de buurt van de hoofdlocatie wonen 9 mensen in een eigen appartement met keuken, douche en toilet. Sommige appartementen hebben een balkon. Verder hebben we een benedenwoning waar 2 mensen wonen. Zij hebben een eigen slaapkamer en een gezamenlijke woonkamer, keuken, douche, toilet en achtertuin.

Doelgroep

Beschermd Wonen Kleverpark is bedoeld voor mensen met een door de gemeente afgegeven geldige Wmo-intramurale zorgtoekenning. Voor mensen die vallen onder het zogenaamde overgangsrecht geldt een AWBZ-indicatie vanaf ZZP 3 C.

Begeleiding

De begeleiding is dagelijks aanwezig tussen 8.30 en 22.00 uur. ’s Nachts is er altijd iemand bereikbaar voor noodgevallen. Het team begeleidt ook mensen die zelfstandig wonen.

Bijzonderheden

Ieder jaar gaan de bewoners samen op vakantie, meestal begeleid door twee medewerkers van de woonvorm. U kunt allerlei cursussen volgen bij het dagactiviteitencentrum en het buurthuis in de Kleverparkbuurt. Oudere bewoners kunnen ook gebruikmaken van de dagactiviteiten van onze locatie De Boshoek in Velserbroek.

Aanmelden

Voor aanmelden en recente informatie over wachttijd, ga naar Aanmelding & Advies.

Locatie

Mr. Cornelisstraat 7
2023 DE Haarlem

088 - 2148340 Kleverpark@ribw-kam.nl