Stagiair blinkt uit op de werkvloer

12 oktober 2017

David Hendriks (21 jaar) volgt de opleiding Maatschappelijke zorg, niveau 4, aan het Horizon College in Alkmaar. De afgelopen periode liep hij stage op een beschermd wonen-locatie van RIBW K/AM in Velserbroek en vorige maand is hij begonnen op een locatie in Amstelveen. Onlangs is David gekozen tot 'uitblinker van het Horizon College'.

"Mijn moeder was vrijwilliger bij De Boshoek (de locatie in Velserbroek, red.) en ik had daar eerder al wat opdrachten gedaan voor mijn opleiding. Toen ik een stageplek zocht, wilde De Boshoek mij graag hebben. Ik begon met wat eenvoudigere activiteiten, zoals meehelpen met koken bij het wekelijkse eetcafé, of boodschappen doen met een cliënt. Gaandeweg zijn mijn werkzaamheden verder uitgebreid en inhoudelijker geworden. Bij De Boshoek loop ik nu mee met anderen. Maar ik ben bezig een ondersteuningsplan te schrijven en dan is het de bedoeling dat ik straks meer zelf kan ondernemen. Mijn werkzaamheden zijn dan vergelijkbaar met wat een woonbegeleider doet. In het begin zal dat bij cliënten binnen de beschermd wonen-locatie zijn, maar later ook ambulant, bij mensen thuis.

Als begeleider in opleiding word ik heel serieus genomen door RIBW K/AM. Zo heb ik samen met de rest van het team van De Boshoek een Leergang gevolgd. Ontzettend leerzaam! Ik ben me nu veel meer bewust van mijn vooroordelen, de zogenaamde 'poortwachters'. Nu ik weet dat ik die heb, kan ik ze herkennen. Daardoor sta ik nu veel opener naar mensen toe.  Ik merk wel dat ik hier in de praktijk pas echt leer waar het nou om gaat. De werkelijkheid is toch heel anders dan wat er op school in de boeken staat. Natuurlijk helpt de theorie mij om mijn werk te doen, maar het èchte leren doe ik hier, op de werkvloer. Het werk is wisselend en uitdagend, en dat past goed bij mij."

Stem op David

David is nu de uitblinker van het ROC Horizon College. Om aanspraak te maken op de landelijke titel heeft hij stemmen nodig. Steun David en klik hier om op hem te stemmen.