Werkgarantie voor zij-instromers en jongeren

1 maart 2019

Verzekerd van een vaste baan in zorg & welzijn

RIBW K/AM en 21 andere zorgorganisaties in de regio KAM bieden werkgarantie: een mijlpaal op het gebied van de regionale aanpak van de personeelstekorten in de zorg: 22 zorgorganisaties in de regio Kennemerland, Amstelland en Meerlanden bieden een werkgarantie aan zij-instromers en jongeren na het succesvol afronden van hun leerwerktraject.

28 februari zette Naomi Tas samen met de andere bestuurders van 22 zorgorganisaties in de regio KAM, hun handtekening onder het convenant ‘Werkgarantie in zorg & welzijn’ in het Haarlemmerhout Theater in Haarlem. Deze organisaties bieden studenten (zij-instromers en jongeren) een leer-werkovereenkomst met een werkgarantie na het met goed functioneren behalen van hun diploma.

Voorafgaand aan de ondertekening vond een interview plaats met Ilona, een leerling die op dit moment gebruik maakt van de werkgarantie. Ilona: ‘Het geeft rust om te weten dat ik een baan heb als ik slaag voor de opleiding.’ Als 54-jarige reageerde zij via social media op een vacature van Kennemerhart. In september 2018 startte zij met een leer-werkovereenkomst voor drie maanden, met een startsalaris. ‘Mijn salaris groeit mee met de twee volgende stappen in mijn leer-werkperiode,’ aldus Ilona. ‘De opleiding wordt betaald en de werkgarantie komt nog bij dit pakket aan arbeidsvoorwaarden, waarover ik heel positief ben.’

De werkgarantie is een resultaat vanuit de regionale samenwerking om de personeelstekorten in de zorg aan te pakken. Werkgeversorganisatie samen Voor Betere Zorg (VBZ) coördineert deze samenwerking. Het convenant werkgarantie in zorg & welzijn wordt ondersteund door ROC Nova College, UWV, CNV Zorg & Welzijn, Hogeschool InHolland, zorgkantoor Zilveren Kruis, zorgkantoor Zorg en Zekerheid en gemeenten.

Plaats een reactie

Plaats reactie