Locatie Willem Drees 1 jaar

27 juni 2019

April vorig jaar zijn de bewoners van de toenmalige RIBW K/AM-locaties Flora in Heemstede en Pervola in Zandvoort verhuisd naar de splinternieuwe beschermd wonen-locatie Willem Drees in Haarlem-West. Trotse bewoners en hun familie, het team en de buren stonden tijdens een zomers feestje stil bij een jaar wonen op ‘Willem Drees’.

Saskia Uijtdehaage, clustermanager: “Ik heb eerder een verhuizing van cliënten naar betere huisvesting mogen meemaken. Het was ook nu weer ontroerend om te zien wat een enorme positieve invloed dit heeft op een mens. Wat een verschil het maakt om de sleutel te hebben van je eigen voordeur, je eigen sfeer te kunnen creëren, bezoek in je eigen omgeving te kunnen ontvangen, de keuze te hebben af en toe deel uit te maken van een groep in plaats van dat je hier door de woonomstandigheid toe gedwongen wordt. Mooi om te zien hoe iemand veel meer mogelijkheden gaat ervaren als er door verandering van leefomgeving een beroep op wordt gedaan.”

Bewoners zijn trots op wat ze het afgelopen jaar hebben bereikt. Frits: “Ik ben erg trots op mijn appartement, omdat het zo groot is. Muziek is belangrijk voor mij. Ik luister er graag naar in mijn kamer, maar ook in de activiteitenruimte samen met andere bewoners. Dan neem ik ook mijn eigen muziek mee.” Liesbeth: “Ik ben trots op mijn appartement. Ik woon sinds een jaar met plezier op de locatie Willem Drees en ben heel blij met het mooie uitzicht en de fijne ruimte. Ik ben ook trots op mijzelf omdat ik steeds meer dingen zelfstandig ben gaan doen. Zo loop ik nu gewoon alleen door de buurt als ik zin heb in een wandeling. Op de oude locatie deed ik dat niet. Ik ben een stuk zekerder van mijzelf geworden.”

Anke Huntjens, bestuurder Pré Wonen: “Bij de start van de bouw heeft een van de bewoners de damwandmachine aangezet. En stiekem waren de bewoners toen ook al een beetje trots. Wij vinden het belangrijk dat mensen een fijn thuis hebben, zodat iedereen mee kan doen in de maatschappij. Dat is onze missie. En dat we dat in een fijne samenwerking met RIBW K/AM voor de bewoners mochten doen, maakt ook ons trots en blij!”

Reacties (1)

  • door John min op 1 juli 2019 om 08:29 uur

    Leuk artikel

Plaats een reactie

Plaats reactie