MInd my mind: over liefde en autisme

5 februari 2020

​​​​​​Mind My Mind is animatiefilm waarin regisseur Floor Adams de innerlijke wereld van Chris, die verliefd wordt op Gwen, verbeeldt. Een treffende film over autisme en liefde. Mind My Mind werd geselecteerd voor de Nederlandse Oscar®-inzending in de categorie Korte Animatiefilm. Een heuse publieksfavoriet. RIBW K/AM is gespecialiseerd in begeleiding van mensen met autisme.

Chris, een jonge man met autisme, probeert in het dagelijkse leven zijn obsessie voor modelvliegtuigjes te verhullen. Hans, het mannetje in zijn hoofd, helpt hem daarbij. Hij schrijft de scripts voor allerlei alledaagse situaties en ontmoetingen. Zo ontmoet Chris tijdens een feestje de zoöloog Gwen, die hem uitnodigt om haar favoriete kameleon te komen bekijken. Chris vindt haar leuk en moedig volgt hij het flirt-script van Hans...

Mind My Mind is een ontroerende verbeelding van een leven met autisme én helemaal herkenbaar voor niet-autisten. De film, onlangs uitgebreid besproken bij de DWDD, maakt als publieksfavoriet een ware zegetocht langs de filmfestivals. De film won  meerdere prijzen.

Filmdata

De film is maandag 10 februari te bekijken in de Toneelschuur in Haarlem om 18.15 uur.
Bij voldoende belangstelling vertonen de Toneelschuur de film nog een keer.

Ook is de film te zien in volgende bioscopen:

Never change a winning team

"Ik heb last van dwangmatigheden en ik heb gesprekken nodig om zaken te kunnen relativeren", vertelt Jarl die op Zuiderpolder begeleid wordt. "Ik moet bezig blijven anders ontstaat er te veel ruimte in mijn hoofd voor gepieker. Bij RIBW K/AM weten ze precies hoe mijn autisme in elkaar zit. De gesprekken die ik voer zijn geen klinische begeleider-cliëntgesprekken, maar we praten op een heel gewone manier over dingen waar ik mee zit. Ja, het gaat nu goed met me, maar als ik die begeleiding niet heb, niet meer. Dus: Never change a winning team."

Onze begeleiding bij autisme

RIBW K/AM is gespecialiseerd in begeleiden van mensen met autisme. Ons autismeteam biedt ontwikkelingsgerichte begeleiding aan volwassenen vanaf 18 jaar met autisme en een normale tot hoge intelligentie. Begeleiding in combinatie met huisvesting vindt plaats op de locaties Zuiderpolder ​in Haarlem en Alzette in Heemskerk. RIBW K/AM heeft een ontmoetingscentrum voor mensen met autisme: de pASSant in Haarlem. Het autismeteam in Haarlem werkt nauw samen met collega-organisaties als Stichting Voorzet, GGZ inGeest en het Regionaal Autisme Centrum Zuid-Kennemerland Lees meer op de website van RIBW K/AM