Ons vrijwilligerswerk nog beter geregeld

13 februari 2020

​​Woensdag 12 februari heeft Wethouder Marie-Thérèse Meijs het Kwaliteitskeurmerk Vrijwillige inzet - Goed Geregeld​ aan RIBW K/AM uitgereikt. Karin Poelemeijer, manager vrijwilligersbeleid, nam het keurmerk in ontvangst namens RIBW K/AM tijdens een feestelijke bijeenkomst met vrijwilligers, medewerkers en genodigden.

Nu was ons vrijwilligerswerk al goed geregeld. Maar het kan altijd beter natuurlijk. Het Keurmerk  borgt ons beleid voor de toekomst. Eens in de drie jaar wordt het keurmerk verlengd. Vrijwilligers spelen bij RIBW K/AM een belangrijke rol. Ze zijn onmisbaar voor onze organisatie en het welbevinden van onze cliënten. Naomi Tas: "We willen de rol en positie van de vrijwilligers in onze organisatie verankeren door een goed vrijwilligersbeleid. Daarom hebben we het kwaliteitskeurmerk Vrijwillige inzet - Goed Geregeld van de Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk aangevraagd bij het Vrijwilligerscentrum. We zijn er trots op vanaf nu het keurmerk te mogen dragen."

Aantrekkelijk georganiseerd

RIBW K/AM laat hiermee zien dat de organisatie het vrijwilligerswerk goed en aantrekkelijk georganiseerd heeft. Belangrijk voor het werkplezier van de vrijwilligers, voor de werving van nieuwe vrijwilligers én dus ook voor onze cliënten, benadrukte Poelemeijer. 

"Een aantal medewerkers heeft zich vol overgave gewijd aan deze taak. En hoewel er al een doordacht vrijwilligersbeleid bij ons was, bleek het toch nog een aardige klus. Niet onterecht, want een dergelijk keurmerk krijg je niet zomaar. "

​Gedrevenheid

Poelemeijer: "Al deze medewerkers die kortere of langere tijd, er middenin of als ondersteuner, gewerkt hebben om dit keurmerk te behalen hebben iets gemeen. ​Door hen allen is met volle inzet, enthousiasme en gedrevenheid aan dit traject meegewerkt. Het is zeker geen eenvoudig traject geweest dus om deze reden verdienen ze onze oprechte dank. Een heel groot compliment!"

Marie-Thérèse Meijs sprak haar hartelijke felicitaties uit.  "Fijn te zien dat er vandaag zoveel vrijwilligers zijn. Ik vind het een eer het keurmerk vandaag aan jullie uit te reiken. Het vraagt van een organisatie een flinke inspanning om dit keurmerk te krijgen. Daar kunnen jullie trots op zijn. Veel organisaties in de gemeente Haarlem werken steeds professioneler aan hetzelfde doel. Als je ziet wat er bij BUUV gebeurt of bij 'Oppeppers' van Kennemerhart, waar ik zojuist op bezoek was, dan raak je onder indruk.

De gemeente Haarlem moedigt organisaties aan werk te maken van goed vrijwilligersbeleid. Want vrijwilligers zijn onmisbaar!" "

Overigens zijn onze vrijwilligers niet alleen actief op locaties binnen de organisatie. We bieden ook Maatjes GGZ, daarmee brengen wij mensen met een psychiatrische achtergrond in contact met een vrijwilligers. het Keurmerk geldt dan ook voor Maatjes GGZ.

Meer weten?

Lees meer over ons vrijwilligerswerk op ons site

 Op de foto links: Wethouder Meijs en rechts Karin Poelemeijer