"Ik houd mij staande door leuke dingen te doen"

26 mei 2020

Andy Laverman, team De Coda en team ervaringsdeskundigen

‘Ik houd me mij staande door wat leuke dingen te doen’

Ik zit al wekenlang thuis door corona en mijn kwetsbaarheid. COPD, chronische bronchitis, hooikoorts en kwakkelende luchtwegen. Ik zeg wel eens: de erfenis van dik 30 jaar alcohol en drugs verslaving’. Dus tussen alle bedrijven door, in mijn eigen lock-down, houd ik mij staande door leuke dingen te doen. Mijn agenda van welbevinden in te vullen. Zo ga ik bijvoorbeeld om 4 uur ‘s morgens uit bed om vervolgens zodra het licht wordt te wandelen, te fietsen of hard te lopen.

Zo vroeg is er toch bijna niemand op straat. En na een uur of soms 2 uur ga ik direct naar de supermarkt om 8 of 9 uur.

Om vervolgens aan allerlei beeldvergaderingen deel te nemen. En wij zijn als Team ervaringsdeskundigen met een digitale WRAP gestart in samenwerking met de Herstel Academie. En ook is creatief fröbelen zodoende ingedeeld in mijn Agenda van welbevinden: zoals muziek maken. Want ja, voor mij is het binnen zitten vanaf 9 uur s’morgens vanwege mijn kwetsbaarheid.

Dus heb ik de digitale nieuwe werkstijl gecreëerd. Mega schermen en iPads en laptops: zal dit dan de toekomst worden?

Coronastories

Zen en de kunst van begeleiden op 1, 5 meter, familie die (bijna) niet meer op bezoek kan, protocollen die we moeten naleven. Hoe vind je een nieuwe balans in werk en privé, in het nieuwe normaal. 10 mensen vertellen hun verhaal. Vandaag Andy. Het volgende verhaal is van Jolanda; zij is secretaresse Accountmanagement op kantoor Stationsplein.

Plaats een reactie

Plaats reactie