"Ik moet soms denken welke dag het vandaag is"

28 mei 2020

Jolanda, ondersteuner Accountmanagement:

"Ik moet soms denken welke dag het vandaag is."

"Op Accountmanagement zijn wij onder andere de contactpersoon tussen de gemeenten en RIBW K/AM. In deze tijd betekent dat, dat wij elkaar extra informeren over de genomen maatregelen en de voortgang van de zorgverlening. Dit allemaal naast de gewone gang van zaken. Het werk ging dus in sneltreinvaart door, terwijl als je naar buiten keek het leek of de wereld stilstond. Dat was een rare gewaarwording. Alle doordeweekse dagen lijken nu best wel op elkaar. Ik moet soms echt even nadenken welke dag het ook alweer is. Inmiddels wordt het weer wat drukker op de weg en op kantoor.

Mijn man en mijn dochter van 15 zijn ook thuis. We staan gewoon vroeg op om aan het (school)werk te gaan. Het voordeel is dat we elke dag samen kunnen lunchen en ’s avonds gezellig met elkaar kunnen koken. Een nadeel vind ik dat je het meeste van je werk echt thuis doet. De lijn tussen werk en privé wordt daardoor vager. Ik ben tot nu toe iedere donderdag op kantoor, omdat dit voor sommige werkzaamheden toch beter uitkomt.

Er zijn veel minder collega’s aanwezig dan normaal en iedereen blijft op veilige afstand. Ik mis de gewone ongedwongen contacten met collega’s, de drukte op kantoor, de gezellige lunches met elkaar en zelfs de gewone face-to-face vergaderingen! Ik vind het heel bijzonder om te zien hoe creatief we met z’n allen zijn in het snel vinden van oplossingen nu we hiertoe worden gedwongen. Van intensiever werken met de ICT middelen tot 'andere' zorgverlening aan onze cliënten. Ik hoop dat we hieruit de positieve punten kunnen vasthouden zodat er een mooie nieuwe manier van werken ontstaat." 

Coronastories

Zen en de kunst van begeleiden op 1, 5 meter, familie die (bijna) niet meer op bezoek kan, protocollen die we moeten naleven. Hoe vind je een nieuwe balans in werk en privé, in het nieuwe normaal. 10 mensen vertellen hun verhaal. Vandaag Jolanda. Het volgende verhaal is van Elvina, begeleider bij Ambulant Team Heemstede-Bloemendaal.

Plaats een reactie

Plaats reactie