Wie ons niet kan missen kan op ons rekenen

17 december 2020

Nederland gaat tot 19 januari opnieuw op slot. Dat is hard nodig om het stijgende aantal corona-besmettingen naar beneden te krijgen.
Premier Rutte riep in zijn landelijke toespraak ook op aandacht te houden voor kwetsbare groepen. Want de bestrijding van het Corona-virus moet niet het 'eenzaamheidsvirus' een kans geven toe te slaan.
RIBW K/AM onderschrijft dit van harte. Want de zo vaak gemiste nabijheid en gezelligheid van vrienden en familie is juist nu zo belangrijk.

Tegelijkertijd moet de aandacht voor kwetsbare groepen wel echt zo veilig mogelijk gebeuren voor alle mensen die we begeleiden en voor onze medewerkers. Daarom vragen wij vrienden en familie die met cliënten thuis Kerst vieren zich ook thuis goed aan de landelijke richtlijnen te houden. En dus niet met te veel mensen samen te komen. Zodat iedereen gezond blijft. Want een besmetting op locatie heeft soms zeer ingrijpende gevolgen voor cliënten en medewerkers.

Natuurlijk zijn familie en naastbetrokkenen van harte welkom. In de binnenruimtes van onze 24-uurslocaties dragen zij een mondkapje en zij registreren zich bij binnenkomst. En zij doen een gezondheidscheck. Zo zorgen we voor elkaars veiligheid. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Wellicht ook nog goed om te weten. De meeste buurthuizen zijn open. En dus zal er ook in de dagbesteding en andere activiteiten niet veel veranderen.

Wie ons niet missen kan, kan op ons rekenen!

Warme en veilige feestdagen gewenst!