Het groeit en bloeit in buurttuin in Beverwijk

6 september 2021

Vanaf dit voorjaar bloeit er rondom het buurthuis Wijk aan Duin aan de Wilgenhoflaan in Beverwijk een biologische tuin. Een tuin voor de bezoekers van buurthuis Wijk aan Duin, cliënten van ons activiteitencentrum De Fontein, én buurtbewoners. Er wordt samen in gewerkt én van genoten, óók van de opbrengst uit de moestuin.


Inmiddels zijn we zo’n 5 maanden verder. Paulien Willemsen, activiteitenbegeleidster bij De Fontein: “Er zijn al lekkere groenten geoogst en gegeten: bloemkool, spitskool, rode kool. En soms is de oogst zó groot, dat we die delen met de voedselbank. We gooien niets weg, daar zorgen de vrijwilligers wel voor! Intussen heeft de rode kool plaats gemaakt voor sperziebonen. We zijn benieuwd wanneer we die kunnen plukken.”


In de tuin staan ook wat planten in potten die onderhoud vragen: beetje knippen, misschien wat verse aarde toevoegen. En dan kunnen ze weer even voort. Ook de jeu de boules baan is in trek. Zeker met mooi weer zijn ook de bezoekers van De Fontein op de baan te vinden. Al met al is iedereen blij met de in maart door Lodewijks groene geluk aangelegde buurttuin!

Plaats een reactie

Plaats reactie