Werkveldbezoek studenten hogeschool Inholland

5 oktober 2021

Twaalf derdejaars social work studenten van hogeschool Inholland zijn op woensdag 30 september op werkveldbezoek geweest bij de BW Jeugd. Het ging om een groep studenten die de afstudeerrichting tot GGZ agoog volgt. Het doel van dit bezoek was het oriënteren op het werkveld van de GGZ. Door de Coronacrisis was dit voor de studenten de eerste keer dat zij een kijkje konden nemen in het werkveld. Uiteraard was het ook een goede gelegenheid voor RIBW K/AM om nieuwe stagiaires te werven en toekomstige werknemers bekend te maken met onze organisatie.

Het programma

Het programma bestond uit een rondleiding op locatie inclusief een kijkje in één van onze groepswoningen. Daarna is de groep in drieën opgesplitst. Ze kregen beurtelings verschillende gastlessen:

  • ​​Praktijk​​begeleider Ryanne van Tienen en oud-stagiaire Charlotte van Heteren vertelden over werken en leren bij RIBW K/AM en de BW Jeugd.
  • Begeleider Ivo Mouwen besprak casuïstiek met betrekking tot zorgmijders.
  • Oud-cliënt Descely van Dam heeft vanuit haar eigen ervaringen in de hulpverlening haar verhaal gedeeld. De studenten mochten haar alles vragen wat ze altijd al wilden weten rond een cliënt.

Al met al was het een geslaagde en inspirerende dag. Hopelijk hebben wij een nieuwe garde hulpverleners enthousiast gemaakt over het werken en leren bij RIBW K/AM.

Plaats een reactie

Plaats reactie