Familieklankbordgroep heeft versterking nodig

1 december 2021

Ouders, vrienden, vriendinnen, broers, zussen: betrokkenheid van familie en naastbetrokkenen kan veerkracht van cliënten versterken. Daarom hebben zij ook invloed op ons beleid. RIBW K/AM  heeft daarvoor de Klankbordgroep Familie en Naastbetrokkenen opgezet. Anne is lid van deze groep vrijwillgers. En zij zoekt medeleden. Iets voor jou?

Anne is moeder van twee geweldige zoons, Huub van 26 jaar en Ruben van 22 jaar. Door verschillende omstandigheden zijn zij in begeleiding gekomen bij RIBW K/AM. Ruben was toen net 17 jaar en Huub 21.

Anne:"Ik zei 'ja' omdat ik iets terug wil doen voor de organisatie. Zo zit ik in elkaar. Als je ergens gebruik van maakt, kun je er ook over meedenken, toch? Daarnaast is het ook eigen belang. Ik wil ook gewoon weten hoe dingen zitten, hoe de organisatie met vragen over familiebeleid omgaat.

Hoe gaat de samenwerking in de klankbordgroep?
Er werken diverse mensen samen met familie. Iedereen heeft een eigen verhaal. Een verhaal dat we ook delen met elkaar. Dat delen en de steun is belangrijk voor mij. Ik ervaar niet alleen steun van medeklankbordleden en iedereen die bij de klankbordvergaderingen aanwezig is.

Wat brengt het je nog meer?
Enorm veel inzicht en informatie. Over de overgang van Wmo naar Wlz, welke woonvormen er zijn, welke ondersteuning en begeleiding er mogelijk is. Uiteindelijk geldt hier ook weer een beetje eigen belang. Dat helpt mij ook op persoonlijk vlak, de lijnen zijn korter. Daarnaast zijn we natuurlijk een brug tussen de organisatie en familie.

Die brug kan nog wat steviger. Wij zijn nu heel hard op zoek naar nieuwe medeleden.

Dus als je zin hebt om mee te denken En het bestuur te adviseren over het beleid?

Reageer dan op de vacature op de site!