Beschermd wonen en ambulante begeleiding in Hoofddorp

De Baron is gevestigd in de eerste drie woonlagen van een robuust gebouw in de Hoofddorpse wijk Sportdorp. Er wonen 20 jongvolwassenen. De Baron is goed bereikbaar met trein en bus vanuit Haarlem en Amsterdam. Er is een stalling voor fietsen en bromfietsen.
De bovenste drie woonlagen zijn verhuurd aan het Leger des Heils, dat hier jongeren opvangt met (woon) problemen.

Woningen

De Baron heeft 8 eenpersoonswoningen en 6 tweepersoonswoningen. Er is een gezamenlijke keuken met een gezellig zitje. Hier staat altijd koffie en thee. De bewoners kunnen er een praatje maken met de begeleiders.

Doelgroep

Jongvolwassenen in de leeftijd van 18 tot 27 en met een door de gemeente afgegeven geldige Wmo-intramurale zorgtoekenning komen in aanmerking voor een plaats. De Baron is een zogenaamde doorstroomlocatie, een woon-, werk- en leeromgeving. Dat betekent dat mensen hier 2 jaar wonen, met een eventuele uitloop tot 3 jaar.

Begeleiding

De begeleiding is iedere dag aanwezig tussen 8.30 en 22.00 uur. ‘s Nachts is er altijd iemand bereikbaar voor noodgevallen. Het team begeleidt ook mensen die zelfstandig wonen. We werken samen met een trajectcoach en een ervaringsdeskundige. 

Bijzonderheden

In de Baron heb je een eigen appartement. Tijdens je verblijf ondersteunen we je bij het aanbrengen van structuur in je dagelijks leven. Samen met jou kijken we naar de plannen die je hebt en ondersteunen we je in je ontwikkeling naar zelfstandigheid en zelfredzaamheid. Dat doen we vanuit onze visie Vitaal Verder. We organiseren regelmatig gezamenlijke activiteiten, zoals sporten op het veld bij De Baron, bowlen of lasergamen

Aanmelden

Voor aanmelden en recente informatie over wachttijd, ga naar Zorgbemiddeling.

Locatie

Baron de Coubertinlaan 18
2134 CG Hoofddorp

088 – 214 81 75 debaron@ribw-kam.nl