Beschermd wonen, ambulante begeleiding en activering/dagbesteding in Velserbroek

De Boshoek bevindt zich midden in Velserbroek, tegenover het winkelcentrum en naast de kerk. Het dienstencentrum en bushaltes zijn op loopafstand. In De Boshoek is plaats voor 49 bewoners, verdeeld over 5 woongroepen.

Woningen

Er zijn 4 woongroepen van 10 personen en 1 woongroep van 9 personen. Iedere bewoner heeft een eigen kamer met een ruime douche en toilet.

Doelgroep

De woningen in De Boshoek zijn bestemd voor mensen met een door het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) afgegeven geldige Wlz-indicatie. De leeftijd van de bewoners is vanaf 50 jaar (belevingsleeftijd). Zij hebben naast psychiatrische problemen één of meer somatische aandoeningen of handicaps.

Begeleiding

De begeleiding is 24 uur per dag aanwezig. Het team begeleidt ook mensen die zelfstandig wonen.

Bijzonderheden

Je krijgt ondersteuning op maat bij je persoonlijke verzorging en de huishouding. De maaltijden worden verzorgd. De activiteitenbegeleiders helpen je bij het vinden van een zinvolle dagbesteding. Wij bieden allerlei dagactiviteiten aan, in je eigen woongroep en centraal in de activiteitenruimte van De Boshoek. Een voorbeeld hiervan is de Goldsteintraining, voor het aanleren of versterken van sociale vaardigheden.

Vrijwilligers

Samen activiteiten ondernemen: als vrijwilliger beteken je veel voor iemand. Het sociaal netwerk van cliënten kan beperkt zijn. Er zijn cliënten die graag wat meer contact met anderen zouden willen. En dat gaat niet iedereen even gemakkelijk af. Wij zoeken daarom enthousiaste vrijwilligers die activiteiten met onze cliënten willen ondernemen. Dat kan van alles zijn: samen koffie drinken, een wandeling maken, een potje schaken. Of je bezoekt samen familie en vrienden van de cliënt. Je kunt ook ondersteuning bieden bij grootschalige activiteiten of groepsactiviteiten bij de dagbesteding. Klik hier voor de folder met meer informatie.

Aanmelden

Voor aanmelden en recente informatie over wachttijd, ga naar Zorgbemiddeling.

Klik hier voor de folder.

Locatie

Zon Bastion 5
1991 PK Velserbroek

088-2148830 boshoek@ribw-kam.nl