Beschermd wonen in Haarlem

Beschermd Wonen Meerwijk bestaat uit diverse locaties, van individuele appartementen tot groepswoningen voor 2 tot 4 personen. In totaal wonen hier 49 mensen.

Woningen

In een wijk hebben we 13 individuele appartementen en 3 groepswoningen met in totaal 12 plekken. Bij deze appartementen en groepswoningen is een grote binnentuin, die door bewoners en medewerkers wordt gebruikt en onderhouden.
In de buurt is ook een groepswoning met 3 plaatsen.
In een andere wijk hebben we 10 individuele appartementen, met voorzieningen zoals een ruimte met keuken en washok voor algemeen gebruik.
Ook hebben we een locatie met 12 appartementen, hier is geen algemene ruimte.

In een groepswoning hebben bewoners een eigen kamer met badkamer en een gezamenlijke woonkamer en keuken. Bij de appartementen delen mensen soms een algemene ruimte.

Bewoners hebben over het algemeen alleen op afspraak contact met de begeleiding.

Doelgroep

Beschermd Wonen Meerwijk is bedoeld voor mensen met een door de gemeente afgegeven geldige Wmo-intramurale zorgtoekenning.

De begeleiding

De begeleiding is dagelijks aanwezig/bereikbaar tussen 8.30 en 22.00 uur. ’s Nachts is er altijd iemand bereikbaar voor noodgevallen.

Bijzonderheden

De bewoners en het team vinden het belangrijk om na te denken over ‘gezond leven’. U kunt bijvoorbeeld de cursus ‘ Health For You’ volgen, gegeven door speciaal opgeleide begeleiders. Er zijn ook kookgroepen en diverse sportactiviteiten.

Aanmelden

Voor aanmelden en recente informatie over wachttijd, ga naar Zorgbemiddeling.

Locatie

Belgiëlaan 63F
2034 AW Haarlem

088 - 214 81 50 Meerwijk@ribw-kam.nl