Beschermd wonen en begeleiding in Hoofddorp

De locatie Toolenburg ligt midden in de Hoofddorpse wijk Toolenburg. Het buurtcentrum en de bushaltes zijn op loopafstand. Er wonen 32 bewoners. 

Huisvesting

Het gebouw is verdeeld in 3 woongroepen. Iedere woongroep heeft een gezamenlijke huiskamer met ontbijtkeuken, in deze ruimte wordt gegeten. De bewoners hebben een eigen zit/slaapkamer met wastafel, het sanitair wordt per groep gedeeld. Er is een grote centrale hal waar bewoners elkaar graag ontmoeten, een ruime tuin en een activiteitenruimte. 

Doelgroep

Op Toolenburg wonen volwassenen die 24 uur per dag een beroep moeten kunnen doen op ondersteuning bij de praktische dingen van het dagelijks leven en bij een zinvolle invulling van de dag. Deze hulpvraag heeft een psychiatrische/psychosociale achtergrond. Aanvullend kan er ook aandacht nodig zijn voor persoonlijke verzorging. 

Begeleiding

Er zijn van 07:30 - 22:30 begeleiders aanwezig. ’s Nachts is er een slaapwacht, die in noodgevallen door bewoners gebeld kan worden. Er zijn 5 dagen per week activiteitenbegeleiders aanwezig die in overleg met de bewoners activiteiten binnens- en buitenshuis organiseren. Door aan te sluiten op de behoefte van de bewoner en de regie zoveel mogelijk bij de bewoner zelf te laten, dragen we bij aan de autonomie en kwaliteit van leven. 

Bijzonderheden

Er wordt 5 dagen per week gekookt door een kok. 

Aanmelden

Voor aanmelden en recente informatie over wachttijd, ga naar Zorgbemiddeling.

Locatie

Mathilde Wibautstraat 23
2135 MA Hoofddorp

088-2148410 bwtoolenburg@ribw-kam.nl