Beschermd wonen en ambulante begeleiding in Haarlem

Transvaal is gevestigd in een geheel verbouwde voormalige school. Hier wonen mensen met psychiatrische problemen en een alcoholverslaving. Er is plaats voor 22 bewoners.

Woningen

Iedere bewoner heeft een eigen grote kamer met douche en toilet. Roken op de eigen kamer is toegestaan. De centrale voorzieningen, een gezamenlijke woonkamer en eetkamer, zijn rookvrij en daar wordt geen alcohol gedronken.

Doelgroep

Beschermd Wonen Transvaal is bedoeld voor mensen met een door de gemeente afgegeven geldige Wmo-intramurale zorgtoekenning.

Begeleiding

De begeleiding is dagelijks aanwezig tussen 7.30 en 22.30 uur. ’s Nachts is een slaapwachtmedewerker aanwezig die in geval van nood gewekt kan worden door de bewoners. Het team begeleidt ook mensen die zelfstandig wonen.

Bijzonderheden

Wij ondersteunen en begeleiden u bij uw wens om het gebruik van alcohol te stabiliseren. De dagstructuur staat centraal in de begeleiding. Zo wordt geacht dat elke bewoner een dagbesteding heeft en de medicatie op de gewenste tijden afhaalt. U kookt zelf; als het nodig is helpen we u daar bij.
Samen met de andere bewoners draagt u uw steentje bij aan het huishouden en de sfeer. De begeleiders ondersteunen u bij gezondheidsproblemen, financiën en dagbesteding. We creëren op die manier een optimaal leefmilieu, waar u naar draagkracht werkt aan uw herstelproces.

Aanmelden

Voor aanmelden en recente informatie over wachttijd, ga naar Aanmelding & Advies.

Locatie

Tugelastraat 5A
2021 TA Haarlem

088-2148680 Transvaal@ribw-kam.nl