Beschermd wonen in Haarlem

Transvaal is gevestigd in een verbouwde voormalige school in de Transvaalwijk in Haarlem. De Generaal Cronjéstraat, met veel winkels, is op loopafstand.

Woningen en pand

Elke bewoner van Transvaal heeft een eigen kamer met een keukenblok, douche en toilet. De locatie heeft een grote tuin en centrale voorzieningen zoals een woonkamer, wasruimtes, een keuken met eetruimte waar bewoners drie keer per dag kunnen mee-eten.

Doelgroep

Transvaal is een beschermd wonenlocatie waar 22 mensen wonen met een dubbele diagnose (psychiatrische kwetsbaarheid en verslaving). Beschermd wonen is bedoeld voor mensen met een intramurale WMO- of WLZ-indicatie.

Begeleiding

Het team bestaat uit 10 begeleiders die dagelijks tussen 07.30 en 22.30 uur in wisselende diensten aanwezig zijn. ’s Nachts is er een beveiliger aanwezig om de veiligheid te waarborgen.

Bijzonderheden

De begeleiders van Transvaal ondersteunen je bij het doorbreken van ingewikkelde patronen die kunnen ontstaan bij psychische kwetsbaarheid en verslaving. Het ritme van de dag staat centraal in het wonen bij Transvaal. Het is dan ook vanzelfsprekend dat elke bewoner een passende vorm van dagbesteding heeft. Daarnaast gaan wij uit van de betrokkenheid van een (GGZ-)behandelaar en een financiële ondersteuner in de vorm van budgetbeheer of bewindvoering. Op deze manier dragen we samen bij aan een leef-, woon- en leerlocatie waar je naar draagkracht werkt aan je herstelproces.

Aanmelden

Voor aanmelden en recente informatie over wachttijd, ga naar Aanmelding & Advies.

Locatie

Tugelastraat 5A
2021 TA Haarlem

088-2148680 Transvaal@ribw-kam.nl