Kijk in de wijk gestart

5 juli 2018

Donderdag 5 juli zijn de eerste strippenkaarten van Kijk in de Wijk uitgereikt aan vijf bewoners van Transvaal.

De strippenkaart is ontwikkeld ter ondersteuning van de zoektocht van cliënten naar een betekenisvolle werkplek. Het doel is om vrijblijvend op bezoek te gaan en een kijkje te nemen. Voor de kick-off van Kijk in de Wijk is deze groep cliënten met begeleiders op bezoek geweest bij buurtcentrum De Fjord. Na een rondleiding, gegeven door Astrid Valkenburg van Ecosol, zijn de eerste stempels gezet en folders meegenomen.

Er ontstond een leuk gesprek aan de koffietafel over alle mogelijkheden. Twee mensen denken serieus na over werken bij De Fjord. Een andere heer kreeg bevestigd dat hij niet gelukkig zou worden bij De Fjord. Het Dolhuys is misschien wel iets voor hem, dus daar gaat hij met zijn begeleider nog naartoe. Een mevrouw vertelde spontaan dat ze een opleiding heeft gedaan om kleding te maken. Zij gaat de aanbieders van de strippenkaart Techniek en Recycling bezoeken.

De strippenkaarten worden in de komende tijd bij de teams in Haarlem bezorgd; andere teams volgen later.

Het is een belevenis om op pad te gaan met de strippenkaart, en daar hebben we respect voor! Na minimaal vier bezoeken kan de strippenkaart worden ingeleverd bij de trajectcoaches van het team. Als blijk van waardering ontvangt de cliënt een bioscoopbon. Deze zijn beschikbaar gesteld door aannemersbedrijf Huybens Haarlem, passend bij hun Maatschappelijk Verantwoord Ondernemerschap.

Neem voor meer informatie over Kijk in de Wijk contact op met Ria van Breukelen, r.vanbreukelen@ribw-kam.nl of 088 - 214 80 56.