Campagne Jouw toekomst, jouw zorg én wedstrijd 'Raad jij wat ik doe?'

18 juli 2018

17 juli was de kick-off van de campagne Jouw toekomst, jouw zorg. Met jouw toekomst, jouw zorg enthousiasmeren zorgmedewerkers jongeren voor een baan in Zorg & Welzijn. Onze collega Natasja Gerritsma is een van die 'young professionals'.

Werken in de zorg saai? Echt niet! Iedere dag is anders en je verveelt je nooit. Je zorgt niet alleen voor anderen, maar ook voor jezelf. Want met een baan in de zorg ben je altijd verzekerd van werk én heb je genoeg tijd over voor de dingen die jij leuk vindt. Kijk maar naar de young professionals uit de zorg en volg hun leven en verhaal op de website, Insta, Facebook en Twitter.

De campagne is een initiatief van Vereniging Bedrijfstak Zorg (VBZ) waarbij ook RIBW K/AM is aangesloten.

Hoe?
De campagne toont dat iedereen die in de zorg werkt, op zijn eigen manier uniek is. Uniek in de invulling van het werk, maar ook uniek in de invulling van vrije tijd en hobby. De website laat zien hoe zorgmedewerkers naast hun baan bijvoorbeeld ook dj, sportman of kunstenaar zijn, en hoe ze dit weer gebruiken in hun werk. Gedurende deze online campagne worden jongeren via websites en sociale media met filmpjes en verhalen geprikkeld om een carrière in de zorg te overwegen.

Waarom?
Samen sterk. Samen beter. Vanuit die gedachte ontstond in 1996 VBZ. Samen denken de aangesloten zorgaanbieders na over arbeidsmarkt, HRM en opleidingen en ondernemen ze acties op dat gebied. Samen optrekken, zo vindt VBZ, is effectiever en goedkoper. In het verleden zijn er al verschillende brede imago- en voorlichtingscampagnes geweest. Ook heeft VBZ Infopunt Zorg gelanceerd, met informatie over onder andere werken en leren in de zorg en een uitgebreide en actuele vacaturebank.

Wedstrijd: Raad jij wat ik doe?

Doe mee met de wedstrijd van de jongerencampagne Jouw toekomst, jouw zorg. Weet jij wat de job is van de hoofdpersonen in het filmpje? Deel je antwoord: #raadwatikdoe. En maak kans op een vette VIP-dag.

Plaats een reactie

Plaats reactie