De Coda: nieuw initiatief in Heemstede

30 augustus 2018

De Coda is een nieuw initiatief van RIBW K/AM aan de Von Brucken Focklaan in Heemstede. Het is een plek waar veelal jonge mensen samen werken, leven en leren met anderen met gelijke ervaringen. Een plek waar je elkaar kunt inspireren en ondersteunen, een plek voor erkenning en herkenning. Je kunt er terecht als je wilt werken aan het (weer) opbouwen van een leven waarin jij bepaalt wat er gebeurt, een leven dat voor jou zinvol en fijn voelt. Denk hierbij aan eigenwaarde, toekomstperspectief, versterken van sociaal netwerk, maatschappelijke betrokkenheid en betekenisvol (vrijwilligers-) werk.

De laatste stap op weg naar zelfstandig wonen

Een componist voegt vaak een coda aan het eind toe om een groter gevoel van afronding te creëren. Dat sluit precies aan bij wat RIBW K/AM hier realiseert. De Coda is een plek waar je kunt onderzoeken waar jouw talenten liggen en hoe deze in te zetten, waar je kunt bouwen aan je zelfvertrouwen, waar je je dromen en wensen voor de toekomst verder kunt vormgeven.

Stand van zaken

Het gebouw komt langzamerhand weer tot leven. Er wordt nu druk geklust. De eerste deelnemers hebben een kamer uitgekozen en zijn bezig met het inrichten hiervan. Zo worden meubels uit de Kringloopwinkel gehaald en opgeknapt. De gemeenschappelijke ruimtes beneden zijn fris geverfd en er wordt een gemeenschappelijke keuken gerealiseerd.

Samen voor inclusie

De Coda wil graag een actieve en verbindende rol spelen in de buurt en nodigt de buurt op haar beurt ook uit om, waar mogelijk, een rol te vervullen. Wij zijn aanspreekbaar op ons aandeel om fijn met elkaar samen te leven in de Componistenbuurt. Open staan voor elkaar, inclusie, streven naar een maatschappij waar iedereen erbij hoort, zijn voor ons belangrijke pijlers.
In november komt er een feestelijke opening waar we vooral ook de buurtbewoners voor uitnodigen om kennis te komen maken en welkom te heten in ons vernieuwde pand.

Plaats een reactie

Plaats reactie