Afscheid van Seinpostweg

11 december 2018

Na zo’n 47 jaar ‘Beschermd wonen’ aan Seinpostweg 2 nemen wij afscheid van deze locatie. Wij hebben hier een lange geschiedenis liggen. In 1963 werd het Badhotel geopend. Het hotel bleek niet rendabel en in oktober 1970 werd het hotel gesloten. In 1971 namen de voorloper van RIBW K/AM en de bewoners er hun intrek: in hotelkamers, met gebruik van de hotelinventaris.

Een stukje uit ons geschiedenisboek: “Op 15 september 1971 was het een hele drukte bij de officiële opening van 'het Strandhotel' als opvanghuis voor ex-psychiatrische patiënten. De verzamelde pers wist wel raad met het nieuws. Krantenartikelen vermeldden de volgende dag: "Haarrollers in verzilverde champagnekoelers"; "Ex-psychiatrische patiënten wonen aan de boulevard van Zandvoort"; "Nieuwe vorm van opvang gereedgekomen in voormalig hotel". Binnen een week stond 'het Strandhotel' op de kaart van Nederland. De gasten die er al sinds juni woonden, waren amper gewend aan hun nieuwe manier van wonen. Zij hadden de psychiatrische ziekenhuizen in Noordwijk en Heiloo verruild voor een hotelkamer aan zee en waren in een nieuwe wereld terechtgekomen. Een hotel waar mannen en vrouwen onder één dak woonden en waar zij zomaar naar buiten konden lopen als zij daar zin in hadden.”

Dat was het begin. Sinds die tijd is er veel veranderd in de zorg en de vormen van wonen voor onze cliënten. Al eerder hebben we een deel van onze locatie aan de Seinpostweg afgestoten. Onlangs hebben we de laatste etages verkocht. De locatie voldeed niet meer aan de huidige eisen.

Op 11 en 12 december verhuizen de 24 cliënten die er nu nog wonen van onze beschermd wonen-locatie naar Haarlem. Op 18 december nemen wij feestelijk afscheid van de Seinpostweg.

Plaats een reactie

Plaats reactie