Een geslaagde speeddate met scholieren

28 november 2019

‘Oh, het is geen verzorging of verpleging maar zelf mensen begeleiden.‘ Naarmate aankomende studenten van het NOVA College in Haarlem meer over ons weten, raken ze enthousiaster, merkt onze opleidingsadviseur Saskia Langedijk die samen met Saida Bouhrouh, stagiaire op de Boshoek, op de tweede open dag van dit MBO-college is .

Op de open dag op 25 november maken aankomende MBO-studenten kennis met mogelijke werkgevers of stageplekken. Samen met Saida Bouhrouh, stagiaire op de Boshoek, is Saskia Langedijk, opleidingsadviseur, twee & half uur stand bye. Ze beantwoordt graag alle vragen die studenten hebben over RIBW K/AM. De meest gestelden: Wie zijn jullie? En wat doen jullie?

Wat zegt dat over ons? 

Langedijk: “Wij zijn blijkbaar onbekend bij studenten als organisatie, terwijl zij wel weten dat er organisaties zijn die - in de GGZ - vergelijkbare cliënten begeleiden. De naam zelf is gewoon niet bekend, dat geldt niet alleen voor ons, maar voor alle RIBW’s. Ook niet vanuit de opleiding, lijkt wel."

Van onbekend naar onbemind, naar bekender en beminder. Dat is het doel. Je laten zien op een open dag is de eerste stap. De aankomende studenten vond het in ieder geval leuk van Saida te horen wat wij doen, weet Langedijk. ”Zij is echt een topper geweest. Ze vertelde hoe het nou écht als stagiaire is. Zowel de leuke als de spannende kanten van begeleiden van mensen met een psychische kwetsbaarheid.”

En wat is de les van deze dag?

Langedijk: “We zijn nog te onbekend. Want de ene vraag volgde op de andere: over onze doelgroepen, of het alleen beschermd wonen is of ook ambulant, waar je ons vindt, en wat je dan gaat doen. "

Een enorm leuk en interessant werkgebied waar je niet over uitgepraat raakt, Ook niet na twee & half uur!
 
"Zodra ze weten wat RIBW K/AM betekent en wat wij doen, dan zie je meteen een enorme herkenning, enthousiasme en nieuwsgierigheid om meer te weten. Vooral over de inhoud van de baan en de mogelijkheden die je hebt als stagiaire of leerling. Studenten vinden het met name leuk dat zij begeleiding gaan doen, en geen verzorging or verpleging, maar een zelfstandige rol die vraagt om eigen initiatief", vertelt Langedijk. Volgend jaar staan we er weer, in ieder geval.

Meer weten over bij ons werken en leren?

We hebben regelmatig vacatures voor MBO-opgeleiden; stages maar ook banen. 
Kijk op onze website bij Werken en Leren

 Foto: Dank voor het gebruik. NOVA Collega (copyright)