'Ik zie dit als een veerkrachtigheidstest'

8 juni 2020

Olivier Annema, Activiteitenbegeleider bij De Boshoek:

"Ik zie deze tijd als een veerkrachtigheidstest"

"In deze tijd van intelligente quarantaine is er gek genoeg een structuur ontstaan in de doorstroom van rariteiten. Alle externe cliënten zijn al lange tijd niet op de dagbesteding. Mijn steevaste vraag aan mijzelf bij aanvraag van een indicatie dagbesteding is: “Wat gebeurt er met de cliënt als de dagbesteding wegvalt?” Dat ben ik nu aan het meemaken. Normaliter is mijn privésituatie stabiel én kan ik er energie en/of kracht uit putten. Ditmaal zit ik in dezelfde crisissituatie als de cliënten. De activiteiten gaan zo gewoon mogelijk door voor de interne cliënten, maar niets is meer gewoon.

We proberen de activiteiten door te laten gaan, maar met vier personen inclusief de activiteitenbegeleider. Het aantal activiteitenbegeleiders per dag is gereduceerd tot twee personen.

Ik zie deze tijd als een veerkrachtigheidstest. Met in deze tijd werken besef je heel goed waar je zelf energie van krijgt en wanneer de motivatie weg is of weinig aanwezig is. De functie die ik nu bekleed is behoorlijk uitgehold. Hoe lang gaat het nog duren? Is de vraag die veel gesteld werd. Gelukkig gaan we binnenkort, met gepaste maatregelen, ons werk weer langzaam uitbreiden.

Zonder Corona was ik op Goede vrijdag geland op Schiphol van vier weken Colombia! Dat heb ik nog nooit meegemaakt: een geannuleerde vakantie. Dat mis ik nu het meest: zorgeloze vakanties waar je maanden naar toe hebt geleefd. Het heerlijke van deze huidige situatie zijn de grotendeels rustige wegen onderweg naar werk. Bijna geen vliegtuigen in de lucht. Ik heb sterk het idee dat de lucht velen malen gezonder is. Intussen wordt het weer drukker op de weg. Mijn tip voor jullie in deze tijd is: blijf vooral zelf nadenken."

Coronastories

Zen en de kunst van begeleiden op 1, 5 meter, familie die (bijna) niet meer op bezoek kan, protocollen die we moeten naleven. Hoe vind je een nieuwe balans in werk en privé, in het nieuwe normaal. 10 mensen vertellen hun verhaal. Vandaag Olivier. Volgende keer Bianca van Pel, begeleider Ambulant Team Castricum.

Plaats een reactie

Plaats reactie