Nynke bij Carla zijn al 6 jaar lang maatjes. De coördinator van het Maatjesproject (nu Maatjes GGZ) stelde hen aan elkaar voor. Carla vond het in het begin wel erg spannend. Het klikte meteen tussen de dames.

Carla vertelt dat Nynke een vriendin is voor haar. Ze voelt zich volledig op haar gemak bij Nynke. Ook Nynke vindt het contact met Carla erg fijn; ze kan helemaal zichzelf zijn en ze hebben nooit conflicten gehad. Ze voelen allebei dat ze alles eerlijk kunnen zeggen, ook als er iets zou zijn wat de ander niet prettig zou vinden. Ze lachen heel veel met elkaar! 

Creatief

Nynke en Carla zien elkaar om de 2 weken. Ze kletsen veel en drinken graag een kopje lekkere koffie samen! Vorig jaar hebben ze via Maatjes GGZ en de gemeente Haarlem  een couponnenboekje gekregen waarmee ze allerlei leuke uitjes konden doen. Deze hebben zij goed benut! Zo zijn ze bijvoorbeeld uit eten geweest, hebben ze een rondvaarttocht gemaakt,  een hofjeswandeling gedaan en ze zijn naar de film geweest. Daarnaast zijn ze ook vaak creatief bezig. Eerst dacht Carla dat ze niet creatief kon zijn, maar ze heeft toch door gezet!

Ze  hebben kettingen gemaakt (geïnspireerd op kunst wat elders voor 300 euro te koop lag) en ze laten mij vol trots een schilderij zien dat ze samen hebben gemaakt. Carla vertelt dat ze erg van  grijs houdt. Er zit een mooie reliëf in het schilderij. Dit was nogal een uitdaging. De reliëf-laag die ze er eerst met veel inspanning op hadden gemaakt viel er af. Ze hebben de moed erin  gehouden en ander materiaal gebruikt. Nu heeft het schilderij een ereplaats boven de bank van Carla.

Open blik is terug


Carla vertelt dat ze 6 jaar geleden een stuk minder goed in haar vel zat. Ze sliep veel overdag,  was nergens echt geïnteresseerd in en ze was erg zenuwachtig. Als ze bijvoorbeeld naar de  supermarkt ging, liep ze erg in zichzelf gekeerd en als het ware met oogkleppen op over  straat. Het contact met Nynke heeft haar heel erg geholpen om zich beter te gaan voelen. Ook  in de periodes dat het slecht ging, was Nynke er voor haar. Nu loopt ze met een open blik over straat en staat ze open voor een praatje met andere mensen. Ze legt contact met mensen die  het moeilijk hebben. Nynke geeft aan dat Carla heel goed kan reageren op anderen omdat ze
altijd uitgaat van zichzelf en hoe iets voor haar zou voelen. Nynke vindt het heel fijn om te zien  dat ze iets toevoegt voor Carla en daarmee voegt het voor haar ook veel toe. Ze geniet van het
contact met Carla.

 Carla: wat is er leuk aan Nynke?

“Nynke is altijd vrolijk, we kunnen altijd lachen samen. Ze is een schat. Ik ben heel erg blij met  haar! Ik kan helemaal mezelf zijn bij haar.”

 Nynke: wat is er leuk aan Carla?

 “Carla is een vrouw die altijd het positieve probeert te zien. Ze is gezellig, heeft belangstelling  voor anderen en is gewoon een schat!”

 De dames geven aan al lang maatjes te zijn, maar nog lang niet klaar te zijn!

"Nu loopt ze met een open blik over straat en staat ze open voor een praatje met andere mensen. Ze legt contact met mensen die het moeilijk hebben."