RIBW K/AM biedt familie en naastbetrokkenen verschillende ondersteuningsmogelijkheden:

  • Een klankbordgroep familie en naastbetrokkenen: klankbordgroepfamilie@ribw-kam.nl
  • Psycho-educatie (informatie over psychische aandoening cliënt en hoe hiermee om te gaan) via de persoonlijk begeleider.

Soms heeft u als familie en naastbetrokkene behoefte aan meer informatie. In de regio en in het land zijn diverse organisaties die onder andere cursussen, ondersteuning, mantelzorgondersteuning of lotgenotencontact bieden.
Wij hebben het meest voorkomende aanbod en informatie, met links naar de websites, voor u in dit document op een rijtje gezet.

Verhalenkaravaan

Voor familie en iedereen die betrokken is bij iemand met psychische klachten is er elke laatste woensdag van de oneven maand van 19.00 – 20.30 uur de Verhalenkaravaan bij Plein 1 in Heemstede.

Eén op de vijf Nederlanders heeft een psychische kwetsbaarheid en krijgt vaak hulp van hun omgeving. Het is niet altijd makkelijk om over psychische problemen te praten; familie en betrokkenen staan er hierdoor vaak alleen voor. 

De verhalenkaravaan vindt iedere laatste woensdag van de oneven maand plaats. Tijdens de bijeenkomsten delen mensen hun verhaal en krijg je handige tools om beter met elkaar om te gaan en zelf extra energie te krijgen. Een oase van ontmoeting, erkenning en herkenning. Lees meer in de flyer.

De verhalenkaravaan is een initiatief van Prezens, RIBW K/AM, Roads, IK ZIE JE WEL en Tandem.