RIBW K/AM gaat uit van de kracht van de cliënt en maakt gebruik van het netwerk rondom de cliënt: familie, vrienden, collega's, buren, lotgenoten, andere zorgaanbieders én vrijwilligers.

Vrijwilligers zijn onmisbaar. Ze zijn op veel plekken actief en vormen feitelijk het venster naar de buitenwereld. Ze zorgen ervoor dat cliënten kunnen meedoen aan activiteiten binnen en buiten onze locaties. Cliënten krijgen hierdoor meer zelfvertrouwen en krijgen meer sociale contacten. Bij RIBW K/AM werken verschillende typen vrijwilligers: vrijwilligers voor groepsactiviteiten, voor niet-cliëntgebonden taken, voor incidentele activiteiten en voor individueel maatjescontact.

Vrijwilliger worden

Wilt u vrijwilliger bij ons worden? Dan kunt u zich hier aanmelden en uw interesse kenbaar maken. In de folder 'Samen meer mogelijk maken' vindt u meer informatie over werken als vrijwilliger bij RIBW K/AM. Klik hier voor de folder.

Voor vragen over vrijwilligerswerk kunt u contact opnemen via e-mail vrijwilligerswerk@ribw-kam.nl of telefonisch via een van de medewerkers 'vrijwilligersbeleid':
- Iris Gerritsen (regio Zuid-Kennemerland), 06-52482807
- Marinka Verburg (regio Midden-Kennemerland), 06-12984031
- Katinka Broekhof (regio Amstelveen en Haarlemmermeer), 06-12983956

Vrijwilliger worden bij Maatjes GGZ

Maatjes GGZ brengt vrijwilligers in contact met deelnemers met een psychische kwetsbaarheid die graag een maatje willen. Maatjes GGZ is onderdeel van RIBW K/AM, maar toegankelijk voor alle mensen met een psychische kwetsbaarheid. Ook als deze mensen niet in zorg zijn bij RIBW K/AM. Wilt u meer informatie over Maatjes GGZ, dan vindt u hier de flyer. Voor vragen of om u aan te melden kunt u een e-mail sturen naar maatjesggz@haarlemregio.nl. Bellen mag natuurlijk ook: 088-2148088.

Samenwerkingsverbanden

RIBW K/AM heeft een actieve samenwerking met de Vrijwilligerscentrale Haarlem en is partner van de Vrijwilligersacademie Haarlem (zie www.vwc-haarlem.nl en www.vrijwilligersacademiehaarlem.nl voor meer informatie). Vrijwilligers kunnen gebruikmaken van het scholing- en cursusaanbod van alle partnerorganisaties die zich bij de Vrijwilligersacademie aangesloten hebben. Op de website van de Vrijwilligersacademie vindt u informatie over het scholingsaanbod. Maatjes GGZ werkt ook actief samen met Haarlemse Maatjes en Maatjes Bloemendaal