Sinds maart 2022 coördineren wij de opvang en ondersteuning van Oekraiense vluchtelingen op diverse locaties in Haarlem en Haarlemmermeer. Dit zijn zowel alleenstaande vluchtelingen als hele gezinnen. Op de verschillende opvanglocaties is in totaal plaats voor ongeveer 900 mensen.
Een hardwerkend team van bevlogen medewerkers doet er alles aan deze mensen, die veel hebben meegemaakt, zich zo veel als mogelijk welkom en veilig te laten voelen. Hierdoor kunnen zij tot rust komen, mogelijk naar hun (tijdelijke) werk gaan of een andere zinvolle dagbesteding oppakken.

Oekraïense vluchtelingen met GGZ-problematiek

Een groep mensen onder de vluchtelingen veroorzaakt onbegrepen gedrag door GGZ-problematiek en/of drankmisbruik. Met een multidisciplinair team vangen we deze mensen sinds eind februari 2024 op in een specifieke plek in Haarlem. Vooralsnog zijn dit alleenstaande volwassen personen.
Plaatsing vindt plaats op verzoek van de gemeente Haarlem, uiteraard in overleg met ons team. Gebruik van harddrugs en opname-noodzaak zijn contra-indicaties. Dit betekent dat een persoon dan niet op deze locatie kan verblijven.
Deze locatie heeft 25 woonunits. De meeste woningen hiervan zijn gereserveerd voor Oekraïense vluchtelingen, de overige units worden bewoond door derdelanders. Dit zijn mensen die niet de Oekraïense nationaliteit hebben en in Oekraïne een tijdelijke verblijfsvergunning hadden. RIBW K/AM coördineert de gehele bewoning.

Meer weten over of zelf iets betekenen voor vluchtelingen uit Oekraïne?

Klik hier voor de website van de gemeente Haarlemmermeer
Klik hier voor de website van de gemeente Haarlem 


Burgemeester van Haarlem, Jos Wienen tijdens een bewonersborrel in de grote zaal van hotel Raecks op 30 september 2022. Hij ontving een schilderij als teken van verbondenheid.