Passant bestaat 12,5 jaar!

7 december 2021

Onze ontmoetingsruimte Passant bestaat deze maand alweer 12,5 jaar!! Omdat we nog rekening moeten houden met de coronamaatregelen, hebben wij deze feestelijke gebeurtenis een creatieve wending gegeven.

Zo is er

  • een 'Passant jubileumkrant' gemaakt en gedrukt, voor alle deelnemers van Passant en andere belangstellenden
  • heeft het Haarlems Dagblad ons geïnterviewd
  • is er de hele maand december een expositie van kunstwerken van bezoeker en
  • staan alle activiteiten in december in het teken van het jubileum met een leuke Passantquiz

 

Op de foto van l naar r: Jasper Smit, Dalida Mahmoud, Nadina Guleria en Marie-Therèse Meijs

Eerste Passant jubileumkrant voor wethouder Marie-Therèse Meijs

Op 24 november kwam Marie-Therèse Meijs, wethouder Zorg, Welzijn en Volksgezondheid, langs om uit handen van trouwe Passant-bezoeker Jasper Smit het eerste exemplaar van de Passant jubileumkrant te ontvangen. Jasper heeft hierover een stukje geschreven (zie hieronder). We hadden een heel leuk gesprek met elkaar. Over hoe betekenisvol de Passant is en dat het een mooie en fijne plek is, een warm bad.
Onze Raad van bestuur liet ook van zich horen en gaf ons een mooie plant.

Al met al voelt het hierdoor toch als een groot feest!

Dalida Mahmoud
Coördinator Passant


Verslag Jasper, vaste bezoeker Passant

Jasper: “Op 24 november kwam Marie-Therèse Meijs, wethouder Zorg, Welzijn en Volksgezondheid, langs bij de Passant en mocht ik haar het eerste exemplaar van de jubileumkrant van de Passant geven. In het tijdsgewricht van Covid-19 ging de uitreiking wat rommelig, waardoor het plechtige moment er een beetje af was. Voor het moment van overdracht zijn we gaan staan, met mondkapjes op en met inachtneming van de 1.5 meterregel. Hierna had de wethouder nog een klein presentje voor de Passant: een prachtige schaal met kaars om op de Passant te branden in deze donkere tijd.
De wethouder was zeer belangstellend naar het reilen en zeilen van de Passant in coronatijd, waarbij ze iedereen goed de tijd gaf om tekst en uitleg te geven. Resumerend was het een geslaagde gebeurtenis, waarbij de belangrijke positie die de Passant binnen de gemeente Haarlem vervult ook nog een keer extra is benadrukt bij het College van B&W.
Een week voordat de wethouder het eerste exemplaar van de jubileumkrant in ontvangst nam, heeft er een interview met het Haarlems Dagblad plaatsgehad. Na het nemen van foto’s voor bij het artikel heeft er een goed en diep interview plaatsgevonden tussen Dalida Mahmoud, coördinator van de Passant, ondergetekende en de verslaggever van dienst. Het resultaat mag er zijn!!

Met vriendelijke groet,
Jasper Smit

Plaats een reactie

Plaats reactie