Evelien Bongers nieuwe bestuurder RIBW K/AM

10 oktober 2022

< Op de foto: medewerker en cliënt van RIBW K/AM >

Graag meld ik namens de Raad van Toezicht van RIBW K/AM dat Evelien Bongers met ingang van 15 november a.s. tot nieuwe bestuurder is benoemd.

Evelien volgt de huidige bestuurders Naomi Tas en Rob de Jong op. Hiermee gaat RIBW K/AM over van een tweehoofdige naar een eenhoofdige Raad van Bestuur. Deze keuze ligt in het verlengde van de nieuwe organisatiestructuur.

Mensgericht

Evelien Bongers heeft ruime ervaring als bestuurder met het aansturen van organisaties in de zorgsector. Zowel op het gebied van zorginhoudelijke- en bedrijfsprocessen als het implementeren van grote organisatieveranderingen. Daarnaast is ze bekend met herstelgerichte zorg bij mensen die psychiatrisch kwetsbaar zijn doordat ze als zorgprofessional, manager en toezichthouder in de GGZ gewerkt heeft. Ze heeft een mensgerichte en verbindende houding waarbij ze de cliënt centraal stelt. Ze hecht grote waarde aan het gevoel van trots en saamhorigheid onder medewerkers.

Koers houden

Wij zijn ervan overtuigd dat Evelien met haar kennis, ervaring én enthousiasme uitstekend in staat is sturing te geven aan de implementatie van de organisatieveranderingen die bij RIBW K/AM in gang zijn gezet. Ze bouwt verder aan de principes van het werken volgens Vitaal Verder en zal zich inzetten voor een goede borging hiervan in de organisatie.

We kijken uit naar een nieuwe fase met een bestuurder die de randvoorwaarden verder aanscherpt en behoudt. Vanuit onze missie om mensen met een psychiatrische kwetsbaarheid te ondersteunen in het hervinden en ontwikkelen van hun veerkracht.

Wij zijn Naomi en Rob enorm dankbaar voor hun inzet voor RIBW K/AM de afgelopen zes jaar. Hun energie, inzet en kennis heeft RIBW K/AM gebracht tot waar we nu staan.

Timo de Grefte
Voorzitter Raad van Toezicht RIBW K/AM

Plaats een reactie

Plaats reactie