Gratis e-learning ‘Begeleiding in Geld’ van start

27 juli 2023

Professionals worden steeds vaker geconfronteerd met cliënten met financiële problemen. Ze willen hiermee aan de slag, maar weten niet altijd waar te beginnen of hoe ze het gesprek kunnen starten. Om die reden heeft branchevereniging Valente de e-learning ‘Begeleiding in Geld’ ontwikkeld. Ze deed dit in samenwerking met verschillende zorgorganisaties, waaronder RIBW K/AM.

Eerder signaleren van schuldenproblematiek
De e-learning richt zich op de relatie tussen stress en gezondheidsklachten en het (eerder) signaleren van schuldenproblematiek. Dit helpt professionals om financiële stress te herkennen en door te vragen op financiële problematiek.


‘Supermakkelijk te volgen met veel handige tips die je direct in de praktijk kunt brengen’
(Begeleider RIBW K/AM )
 

Drie modules
De e-learning bestaat uit drie modules, schuldhulpverlening, inkomen op orde brengen en kinderen  De modules zijn afzonderlijk te volgen. Ook is er een uitgebreide kennisbank gemaakt. Er is een extra module specifiek gericht op beschermd wonen.

E-learning voor iedereen.
De e-learning is relevant voor álle organisaties (al dan niet lid van Valente) waar gezinnen en/of individuen met financiële problemen begeleid of geadviseerd worden. ‘Begeleiding is Geld’ is voor iedereen gratis te volgen.
De e-learning is een samenwerking van Valente met RIBW K/AM, de Tussenvoorziening, Kesslerstichting, HVO-Querido, Kwintes, Moviera, Blijf Groep, Wender en Sociaal Kabaal.

Meer weten? Klik hier.