Maatschappelijke opvang in Beverwijk

De Maatschappelijke Opvang Beverwijk is een voorziening tussen de nachtopvang en zelfstandig wonen. De kortdurende opvang (in principe zes maanden) richt zich op zorg en/of hersteltrajecten van cliënten, om zo spoedig mogelijk te voorzien in een zo zelfstandig mogelijk bestaan.

Woningen

De maatschappelijke opvang ligt op loopafstand van het centrum. Er zijn elf eenpersoonskamers, verdeeld over twee etages. Een gezamenlijke huiskamer en keuken zijn op de begane grond. Iedere bewoner heeft een eigen gemeubileerde kamer met een wastafel en een aansluiting voor tv, douche en toilet zijn op de gang. Alle cliënten kunnen gebruik maken van de algemene huiskamer, hier staat een televisie. Op de begane grond staan wasmachines en wasdrogers voor algemeen gebruik. In de maatschappelijke opvang is gratis wifi beschikbaar.

Doelgroep

De Maatschappelijke opvang Beverwijk is voor mensen die dak- of thuisloos zijn en een regiobinding hebben met Beverwijk, Heemskerk en Velsen. Het is bedoeld voor mensen die psychiatrische en/of psychosociale problematiek hebben en tot de zogenaamde OGGZ groep behoren. Mensen zijn onvoldoende in staat om zelfstandig verbetering in hun situatie te kunnen aanbrengen.

Begeleiding

In overleg met de cliënt stellen we doelen om weer zo zelfstandig mogelijk uit te kunnen stromen naar een kamer of woning. Er wordt maatwerk geleverd. Per cliënt wordt gekeken welke problemen spelen en welke levensgebieden aandacht behoeven, zoals schuldenproblematiek, psychische gesteldheid of werk.
De begeleiding is van maandag tot en met vrijdag aanwezig tussen 09.00 en 17.00 uur. ’s Nachts en in het weekend is er een bereikbaarheidsdienst.

Aanmelden

Aanmelden gebeurt bij de gemeente van herkomst. De gemeente van herkomst doet een vooraanmelding bij de Brede Centrale toegang. Vervolgens kan je je melden bij de BCT.
Brede Centrale Toegang (Haarlem)
Wilhelminastraat 10, 2011 VM Haarlem
Openingstijden: 09.00 - 12.00 uur
Tel. (023) 511 44 77
E-mail: bctkennemerland@vrk.nl

Kosten

De verblijfskosten zijn € 12,50 per etmaal en € 380,20 per maand. U zorgt zelf voor de maaltijden. U huurt de kamer niet, maar gebruikt deze op basis van een gebruiksovereenkomst. U heeft dus geen huurrechten.

Locatie

Kennemerhof 2 (kantoor)
1942 AJ Beverwijk

088-2148490 mobeverwijk@ribw-kam.nl