Beschermd wonen in Haarlem

Schoterlandt bestaat uit woningen op 2 verschillende locaties in Haarlem, aan de Oudeweg en aan de Stresemannlaan.

Schoterlandt - locatie Oudeweg biedt ruimte aan 9 bewoners. Het centrum van Haarlem is dichtbij. De locatie is goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

Schoterlandt - locatie Stresemannlaan ligt op loopafstand van winkelcentrum Schalkwijk. De locatie bevindt zich in een flatgebouw, verdeeld over de begane grond en de eerste t/m derde verdieping. Er is plaats voor 27 bewoners.

Woningen

Iedere bewoner heeft een eigen flat/appartement.


Doelgroep

Beschermd wonen Schoterlandt is bedoeld voor mensen met een door de gemeente afgegeven geldige Wmo-intramurale zorgtoekenning.


Bijzonderheden

Team Schoterlandt biedt kortdurende trajecten op maat aan voor mensen met een psychische kwetsbaarheid, de cliënten groep is divers. Het team richt zich op het samen creëren van betekenisvolle ritmes in het leven van de client met alles wat daarbij hoort: het netwerk, dagbesteding, vrije tijd en het aanleren van vaardigheden. Met als doel: de veerkracht van de cliënten vergroten zodat zij uitdagingen in het dagelijks leven weer (zelf) aan kunnen en houvast ervaren. Het ritme van de dag staat centraal bij Schoterlandt. Het is dan ook vanzelfsprekend dat elke bewoner een passende vorm van dagbesteding heeft. Daarnaast gaan wij uit van de betrokkenheid van een (GGZ-)behandelaar en een inschrijving bij woningnet.


Begeleiding

De begeleiding is dagelijks aanwezig tussen 8.30 en 21.00 uur. ’s Nachts is er altijd iemand bereikbaar voor noodgevallen via de bereikbaarheidsdienst.

 

Aanmelden

Voor aanmelden en recente informatie over wachttijd, ga naar Aanmelding & Advies.

Locatie

Stresemannlaan 104
2037 TL Haarlem

088 - 2148210 schoterlandtteam@ribw-kam.nl