Beschermd wonen en ambulante begeleiding in Bennebroek

Zuidwijk is bestemd voor volwassenen met het syndroom van Korsakov of een stabiele resttoestand van de Ziekte van Wernicke. Bewoners moeten minimaal een half jaar vrij zijn van alcohol.

Woningen

Zuidwijk bestaat uit 26 individuele zit/slaapkamers met douche en toilet. Vier van deze kamers hebben een eigen keuken. Deze zijn bedoeld voor cliënten die met minimale ondersteuning een eigen huishouden kunnen voeren.

Er zijn drie groepsruimtes; twee huiskamers voor gezamenlijk gebruik van de maaltijden en koffiedrinken. In de derde ruimte starten we ’s morgens de dag op met ontbijt en vinden diverse dagbestedingsactiviteiten plaats. Op de eerste etage bevindt zich een creatieve activiteitenruimte.

Doelgroep

Zuidwijk is bedoeld voor mensen met het syndroom van Korsakov of een stabiele resttoestand van de Ziekte van Wernicke. Er is een door het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) afgegeven Wlz-indicatie nodig.

Begeleiding

De begeleiding is 24 uur per dag aanwezig, ’s Nachts in de vorm van een slaapwacht. Het team begeleidt ook mensen die zelfstandig wonen.

Bijzonderheden

Om in aanmerking te komen voor wonen op Zuidwijk, dien je minimaal een half jaar geen alcohol meer gebruikt te hebben. Je dient enig leervermogen te hebben tot zelfverzorging. Het is belangrijk dat je een vaste dagstructuur met behulp van een agenda kunt volgen en in enige mate deel kunt nemen aan huishoudelijke- en dagbestedingactiviteiten met behulp van ondersteunende begeleiding. Het is ook belangrijk dat je met andere mensen kunt samenwonen. Beperkte overname van taken op gebied van zelfverzorging en huishouden is mogelijk. Alles gebeurt op basis van individuele wensen en mogelijkheden.

Vier dagen per week is een activiteitenbegeleider aanwezig. Op het programma staat onder andere wandelen, schilderen, muziek en training cognitieve vaardigheden. Jaarlijks organiseren we een ontmoetingsdag voor familie of vrienden van de cliënten.

Een kok bereidt vier dagen per week de maaltijden, waar mogelijk met hulp van cliënten. De overige dagen bereidt de begeleiding koelvers maaltijden.

Aanmelden

Voor aanmelden en recente informatie over wachttijd, ga naar Zorgbemiddeling.

Locatie

Rijksstraatweg 113
2121 AD Bennebroek

088 - 2148625 Zuidwijk@ribw-kam.nl