De zorg, veiligheid en duidelijkheid voor onze cliënten en medewerkers is onze leidraad. We zorgen er dan ook voor dat wie op ons kan rekenen ons niet mist en dat we zo goed mogelijk vitaal versterkend blijven werken en begeleiden als de corona-besmettingen weer toenemen.

Uitgangspunt van de besluiten die RIBW K/AM neemt zijn gebaseerd op richtlijnen van het RIVM en de rijksoverheid. En we werken nauw samen met regionale zorgorganisaties. Waar nodig neemt RIBW K/AM steeds nieuwe of aanvullende maatregelen om cliënten en medewerkers/vrijwilligers te beschermen. 

Er is een crisisteam bestaande uit de Raad van Bestuur, het hoofd P&O, de veiligheids-functionaris, de medewerker communicatie, waar nodig aangevuld met de clustermanager van de locatie waar een crisis is. Het crisisteam is bevoegd om tijdens een uitbraak van het coronavirus beslissingen te nemen en maatregelen bekend te maken.

Vragen en antwoorden

Naast de informatie op de hoofdpagina 'Corona' op onze website hebben we voor u een aantal belangrijke vragen en antwoorden op een rijtje gezet rond

  • Testen
  • Besmetting of vermoedelijke besmetting
  • Mondkapje
  • Dagbesteding
  • Bezoekers
  • Oriënterende bezoeken/rondleidingen en intakegesprekken

Klik hier voor de vragen en antwoorden.

Informatie voor mantelzorgers

MantelzorgNL is de landelijke vereniging die opkomt voor iedereen die zorgt voor een familielid, vriend of buur. Als mantelzorger wilt u weten waar u in Corona-tijd rekening mee moet houden in de zorg voor uw kwetsbare naaste; wat kan wel en wat kan niet? U leest op de website van MantelzorgNL alles over corona en mantelzorg.

Wij houden u op de hoogte

Wanneer nodig houden wij cliënten en familie/naastbetrokkenen op de hoogte van de ontwikkelingen bij RIBW K/AM rond Corona.