Vanaf 25 februari zijn de coronamaatregelen in Nederland versoepeld. Dit heeft direct effect op het coronabeleid van RIBW K/AM. Eindelijk maken de versoepelingen een groot verschil. Een verschil wat voor veel mensen voor verlichting zorgt. Zo ook bij onze cliënten en medewerkers. Om de versoepelingen zo goed als mogelijk te kunnen vasthouden, is het belangrijk dat we scherp blijven op de hygiëne -en ventilatiemaatregelen. We hebben het al die tijd samen gedaan en laten we dat vooral blijven doen. 

We blijven steeds de adviezen van het RIVM en de overheid volgen. Dat is nodig voor de veiligheid van iedereen.

Ondanks het feit dat op de meeste plaatsen de mondkapjesplicht en de 1,5 meterregel per 25 februari is opgeheven, adviseren wij het sterk om deze toch aan te houden om de druk op de zorg zo laag mogelijk te houden. Zo kunnen wij ook ons motto 'wie ons niet kan missen, kan op ons rekenen' blijven nastreven. Desalniettemin staat het iedereen vrij om hier zelf een keuze in te maken.

Informatie over Corona

Veel mensen praten over Corona. Maar wat is het nou precies? En wat kun je er tegen doen? Informatie hierover hebben we hieronder op een rij gezet.

Steffie legt alles uit over corona

Steffie legt op deze website alles uit over corona: over o.a. wat je wel en niet moet doen om te voorkomen dat je ziek wordt of anderen besmet, over testen, vaccinatie, etc.

 

 

Ook In het filmpje van de stichting Lezen en Schrijven wordt uitgelegd wat corona is en wat je er tegen kunt doen.

 

 

Hoe gebruik je een niet-medisch mondkapje

Dit filmpje laat zien hoe je een niet-medisch neus-mondkapje gebruikt.

 

Gratis zelftesten en mondkapjes voor mensen met laag inkomen

De aanschaf van zelftesten en mondkapjes kunnen een financiële drempel zijn, ook voor cliënten van RIBW K/AM. Het Rijk biedt gratis zelftesten en mondkapjes aan voor mensen met een laag inkomen. Heeft u bijvoorbeeld een HaarlemPas/Zandvoortpas dan kunt u de zelftesten en mondkapjes aanvragen bij de gemeente via telefoonnummer 14023, vraag naar team minima. Je krijgt de testen en mondkapjes dan thuis gestuurd.

 

Informatie over Corona in andere talen

Ga voor informatie in het Engels naar: Engels / English

Op de website van de overheid vind je informatie over Corona in nog veel meer talen.