Het Corona-virus heeft grote gevolgen. Voor iedereen. Dus ook voor cliënten, hun familie en naastbetrokkenen, vrijwilligers, bezoekers en de medewerkers van RIBW K/AM. Door de lockdown (nu t/m 30 maart) blijft het moeilijk voor cliënten om contact te houden met mensen die hen zo na staan: vrienden/vriendinnen, familie, een clubgenoot van voetbal of schaak of de vrijwilliger die elke maandag komt. Dat kan mentaal erg zwaar zijn. Binnen wat veilig is, houden we contact. Want we hebben elkaar misschien wel meer dan ooit nodig.
We volgen de adviezen van het RIVM en de overheid. Dat betekent dat onze medewerkers zichzelf goed beschermen en zich strikt aan veiligheidsregels houden. Dat is nodig voor de veiligheid van iedereen.

Daarnaast vragen we cliënten en bezoekers dat ook te doen. Zo werken we met een bezoekersregistratie en mondkapjesplicht. Tegelijkertijd blijven we iedere cliënt zo goed mogelijk begeleiden en houden we contact.

We blijven in contact
Contact houden en blijven begeleiden doen we veilig. Dus op voldoende afstand (1,5 m), met mondkapjes als dat aan de orde is in binnenruimten, en/of via beeldbellen. Of op andere creatieve manieren die onze begeleiders hebben bedacht. Vaak samen met de cliënt, familie, vrienden vrijwilligers of andere zorgprofessionals.

Met elkaar uitdagingen aangaan
Met alle genomen besluiten/maatregelen hopen wij de komende periode weer zo goed mogelijk en met zo weinig mogelijk coronabesmettingen door te komen. Dat kan niet zonder uw medewerking. Want de maatregelen werken het beste als iedereen zich eraan houdt.

Hoe vervelend, lastig of ronduit vermoeiend dat soms is.

Houd contact maar let op elkaars veiligheid. Bedankt!

INFORMATIE OVER CORONA

Veel mensen praten over Corona. Maar wat is het nou precies? En wat kun je er tegen doen? Informatie hierover hebben we hieronder op een rij gezet.  

Steffie legt alles uit over corona

Steffie legt op deze website alles uit over corona: over o.a. wat je wel en niet moet doen om te voorkomen dat je ziek wordt of anderen besmet, over testen, vaccinatie, etc.

 

Ook In het filmpje van de stichting Lezen en Schrijven wordt uitgelegd wat corona is en wat je er tegen kunt doen. 

 

Hoe gebruik je een niet-medisch mondkapje

Dit filmpje laat zien hoe je een niet-medisch neus-mondkapje gebruikt.

 

INFORMATIE OVER CORONA IN ANDERE TALEN

Ga voor informatie in het Engels naar: Engels / English

Op de website van de overheid vind je informatie over Corona in nog veel meer talen.