De afgelopen tijd namen de coronabesmettingen landelijk toe. De toename heeft geen invloed op de huidige maatregelen. RIBW K/AM blijft steeds de adviezen van de overheid volgen. Dat is nodig voor de veiligheid van iedereen. Heeft u vragen over corona en de bijbehorende maatregelen? Kijk dan op mijnvraagovercorona.nl

Op dit moment zijn de belangrijkste adviezen:

Informatie over Corona

Veel mensen praten over Corona. Maar wat is het nou precies? En wat kun je er tegen doen? Informatie hierover hebben we hieronder op een rij gezet.

Steffie legt alles uit over corona

Steffie legt op deze website alles uit over corona: over o.a. wat je wel en niet moet doen om te voorkomen dat je ziek wordt of anderen besmet, over testen, vaccinatie, etc.

 

 

Ook In het filmpje van de stichting Lezen en Schrijven wordt uitgelegd wat corona is en wat je er tegen kunt doen.

 

 

Hoe gebruik je een niet-medisch mondkapje

Dit filmpje laat zien hoe je een niet-medisch neus-mondkapje gebruikt.

 

Gratis zelftesten en mondkapjes voor mensen met laag inkomen

De aanschaf van zelftesten en mondkapjes kunnen een financiële drempel zijn, ook voor cliënten van RIBW K/AM. Het Rijk biedt gratis zelftesten en mondkapjes aan voor mensen met een laag inkomen. Heeft u bijvoorbeeld een HaarlemPas/Zandvoortpas dan kunt u de zelftesten en mondkapjes aanvragen bij de gemeente via telefoonnummer 14023, vraag naar team minima. U krijgt de testen en mondkapjes dan thuis gestuurd.

 

Informatie over Corona in andere talen

Ga voor informatie in het Engels naar: Engels / English

Op de website van de overheid vind je informatie over Corona in nog veel meer talen.