Wat doen we tegen het virus? Wat merk je daarvan als cliënt? Medewerker van RIBW K/AM of medewerker van een samenwerkende partij? Lees het in ons dossier Corona.

Onze aanpak

Het Coronavirus heeft grote gevolgen voor Nederland. Ook bij RIBW K/AM. Wij doen er alles aan de continuïteit van zorg te bieden voor cliënten en zo veilig te werken. Ons uitgangspunt is: Wie ons niet kan missen, kan op ons rekenen! Lees meer over onze aanpak in de

brief aan cliënten en familie en naastbetrokkenen over maatregelen m.i.v. 17 maart

Geen bezoek meer mogelijk bij 24-uurs- en maatschappelijke opvanglocaties

Op 19 maart maakte minister Hugo de Jonge (VWS) namens het kabinet bekend dat verpleeghuizen en kleinschalige woonvormen in de ouderenzorg zijn gesloten voor bezoekers en anderen die niet noodzakelijk zijn voor de basiszorg. Deze landelijke maatregel duurt vooralsnog tot en met 6 april en is bedoeld om de kwetsbare bewoners beter te beschermen tegen het coronavirus.
Na overleg met de clustermanagers van onze 24-uurs- en maatschappelijke opvanglocaties hebben we besloten dit landelijke beleid ook te volgen voor deze locaties. Een uitzondering is gemaakt voor de 24-uurslocaties Willem Drees in Haarlem: deze locatie leent zich er goed voor dat één bezoeker per dag direct kan worden meegenomen naar het appartement.

Vanaf vandaag zullen we om die reden helaas geen bezoek meer toelaten bij de bewoners, omdat ook veel van hen kwetsbaar zijn. We stelden cliënten, familie en naastbetrokkenen met een brief op de hoogte.

Brief aan cliënten en familie en naastbetrokkenen over sluiten 24-uurs- en maatschappelijke opvanglocaties m.i.v. 20 maart.