Wat doen we tegen het virus? Wat merk je daarvan als cliënt? Medewerker van RIBW K/AM of medewerker van een samenwerkende partij? Lees het in ons dossier Corona.

Onze aanpak

Het Coronavirus heeft grote gevolgen voor Nederland. Ook bij RIBW K/AM. Wij doen er alles aan de continuïteit van zorg te bieden voor cliënten en zo veilig te werken. Ons uitgangspunt is: Wie ons niet kan missen, kan op ons rekenen! Lees meer over onze aanpak in de

brief aan cliënten en familie en naastbetrokkenen over maatregelen m.i.v. 17 maart

Bij 24-uurs- en maatschappelijke opvanglocaties met ingang van 29 mei beperkt bezoek weer mogelijk

Op 19 maart maakte minister Hugo de Jonge (VWS) namens het kabinet bekend dat verpleeghuizen en kleinschalige woonvormen in de ouderenzorg zijn gesloten voor bezoekers en anderen die niet noodzakelijk zijn voor de basiszorg. Bedoeld om de kwetsbare bewoners beter te beschermen tegen het coronavirus. Na overleg met de clustermanagers van onze 24-uurs- en maatschappelijke opvanglocaties hebben we besloten dit landelijke beleid ook te volgen voor deze locaties. Een uitzondering is gemaakt voor de 24-uurslocaties Willem Drees in Haarlem: deze locatie leent zich er goed voor dat één bezoeker per dag direct kan worden meegenomen naar het appartement.

Meer dan twee maanden geen bezoek voor cliënten. Dat moet lastig zijn geweest. Of ronduit zwaar. Er is goed nieuws. Met ingang van 29 mei is één persoon per cliënt per dag van harte welkom op de locatie. De locatie bepaalt zelf of dat een vaste bezoeker is of dat het mag wisselen. In dat laatste geval kan de cliënt meerdere mensen ontmoeten, apart van elkaar op verschillende dagen. We hebben dit besluit samen met onze clustermanagers genomen. Dit deden we nadat minister Hugo de Jonge (VWS) besloot - na een proefperiode - beperkt bezoek bij verpleeghuizen weer toe te staan omdat dit weer veilig kan.

Cliënten en familie en naastbetrokkenen zijn met een brief op de hoogte gesteld.

Brief aan cliënten en familie en naastbetrokkenen over bezoekregeling met ingang van 29 mei.