Het Coronavirus heeft grote gevolgen voor Nederland. Ook voor cliënten en medewerkers van RIBW K/AM. Wij doen er alles aan om de continuïteit van zorg te bieden voor cliënten en veilig te werken.

Met ingang van 1 juli zijn de regelingen versoepeld. Maar zoals minister Hugo de Jonge treffend zei: ‘Wij zijn wel klaar met corona, maar corona is nog niet klaar met ons’.

Ondanks de vele versoepelingen blijft óók bij RIBW K/AM het ijzeren motto:
• Afstand houden • hygiënisch werken en handen wassen • Thuiswerken als het kan • Thuis blijven bij klachten en je direct laten testen• Ventileren en/of buiten werken waar het kan

Want juist dankzij dat gedrag zijn versoepelingen mogelijk.

Beetje ademhalen, terugblikken en vooruitkijken

De crisisfase is voorbij en we kunnen bij RIBW K/AM ook weer een beetje rustig ademhalen, terugblikken en vooruitkijken. We hebben met elkaar laten zien buitengewoon creatief en veerkrachtig te zijn: door thuis te werken via MS Teams, door ‘balkonsporten’ te organiseren voor de bewoners, filmpjes, kaartenacties, bloemenacties, of prachtige kranten te maken met elkaar, noem het maar op. Daar kunnen we echt trots op zijn.

De komende periode blijven we een beroep op iedereen doen de afspraken vol te houden met elkaar, voor de eigen veiligheid, die van collega’s en van cliënten.

Bezoekregeling locaties

Wij volgen de lijn dat mensen weer samen mogen komen als er 1,5 meter afstand kan worden bewaard. Dat betekent dat bezoek op al onze locaties weer welkom is als voorheen, mits de 1,5 m aangehouden wordt en er geen verkoudheidsklachten zijn.

Website: Steffie legt alles uit over Corona

Steffie legt op deze website alles uit over corona. Wat je wel en niet moet doen. Zo kan jij ervoor zorgen dat jij én anderen niet ziek worden.