Beschermd wonen en ambulante begeleiding in Amstelveen

De Landtong ligt in de rustige wijk Groenhof, in de gemeente Amstelveen. Naast de locatie ligt wijkcentrum De Bolder. Ook het winkelcentrum is vlakbij. In De Landtong wonen 25 mensen, verdeeld over 4 woonlagen.

IIedere bewoner beschikt over een tweekamerunit met eigen douche, toilet en keuken. Daarnaast is er een gemeenschappelijke ruimte voor gezamenlijke activiteiten (o.a. koken) en een rookruimte.

Doelgroep

De woningen in De Landtong zijn bestemd voor mensen met een door de gemeente afgegeven geldige Wmo-intramurale zorgtoekenning. Voor mensen die vallen onder het zogenaamde overgangsrecht geldt een AWBZ-indicatie vanaf ZZP 3 C.
 

Begeleiding

De begeleiding is dagelijks aanwezig tussen 08.30 en 22.00 uur. ’s Nachts is er altijd iemand bereikbaar voor noodgevallen. Het team begeleidt ook mensen die zelfstandig wonen.

Bijzonderheden

Op een kwartiertje fietsen van de locatie is dagactiviteitencentrum De Houtstek voor mensen met een psychiatrische achtergrond. Hier kunt u bijvoorbeeld oude aquaria opknappen in ‘De vissenhoek’ of fietsen leren repareren bij ‘Op Weg’.

Aanmelden

Voor aanmelden en recente informatie over wachttijd, ga naar Aanmelding & Advies.

Locatie

Landtong 3
1186 GP Amstelveen

088- 2148800 Landtong@ribw-kam.nl