Begeleid zelfstandig wonen in Beverwijk

In het centrum van Beverwijk zijn 17 huurwoningen beschikbaar voor mensen die met enige begeleiding zelfstandig kunnen functioneren. Het gaat om mensen van 55 jaar en ouder met een psychiatrische achtergrond die blijvend ondersteuning nodig hebben op psychisch, sociaal of praktisch gebied.

Woningen

De woningen zijn ruim van opzet, met drie kamers, eigen toilet, keuken en douche. Enkele woningen zijn geschikt voor een tweepersoonshuishouden, waarbij één persoon een indicatie moet hebben. Er is een groepsruimte voor gezamenlijke activiteiten. Sociale contacten en vrijetijdsbesteding worden hierdoor gestimuleerd.

Bijzonderheden

Je huurt de woning van Pré Wonen. RIBW K/AM zorgt voor de begeleiding. We bieden zorg op maat en werken daarvoor samen met andere instellingen. Vanuit de persoonlijke begeleiding kan je ook andere voorzieningen inschakelen, zoals maaltijdbezorging en thuiszorg.

Doelgroep

Begeleid zelfstandig wonen is bedoeld voor mensen met een zorgtoekenning van de gemeente voor ondersteunende begeleiding individueel/vanaf klasse 1, met de woonvaardigheden die zelfstandig wonen mogelijk maken.

Aanmelden

Voor aanmelden en recente informatie over wachttijd, ga naar Aanmelding & Advies.

Locatie

Kennemerhof 2 (kantoor)
1942 AJ Beverwijk

088 - 2148490 postbus@ribw-kam.nl