Beschermd wonen in Haarlem

De beschermd wonen-locatie Herensingel ligt in Haarlem-Oost, op loopafstand van een gezellige winkelstraat: de Amsterdamstraat.

Woningen

Wij bieden hier plaats aan 26 bewoners, variërend in leeftijd van 32 tot 77 jaar. Ieder heeft een eigen woning met een woon- en slaapkamer, douche/toilet en een klein keukentje (zonder kookgelegenheid). De bewoners gebruiken gezamenlijk de maaltijd.

Doelgroep

De locatie Herensingel is bedoeld voor mensen met een door het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) afgegeven Wlz-indicatie. De mensen die hier wonen hebben een (belevings-) leeftijd van 55 jaar of ouder. De gemiddelde leeftijd van de bewoners ligt rond de 50 jaar. Zij hebben naast psychiatrische problemen één of meer somatische aandoeningen of handicaps. Zij zijn aangewezen op verzorging of beperkte verpleging.

Begeleiding

De begeleiding is 24 uur per dag aanwezig. Het team begeleidt ook mensen die zelfstandig wonen.

Bijzonderheden

We organiseren diverse activiteiten zoals de muziekgroep, de actualiteitengroep, de vrouwengespreksgroep, de mannengespreksgroep, een theatergroep, een sportinloop op locatie, een creatieve inloop en zwemmen. Ook organiseren we jaarlijks begeleide vakanties en uitstapjes. Tijdens de dagelijkse groepsmomenten (maaltijden, koffie- en theepauze) schenken we veel aandacht aan de bewoners en de sfeer.

Aanmelden

Voor aanmelden en recente informatie over wachttijd, ga naar Zorgbemiddeling.

Locatie

Herensingel 73
2032 RT Haarlem

088-2148660 herensingel@ribw-kam.nl