Woonlocatie - tussenfase naar zelfstandig wonen in Heemstede

De Coda is een in 2018 gestart initiatief van RIBW K/AM. Het is een plek waar veelal jonge mensen samen werken, leven en leren met anderen met gelijke ervaringen. Een plek waar je elkaar kunt inspireren en ondersteunen, een plek voor erkenning en herkenning. Je kunt er terecht als je wilt werken aan het (weer) opbouwen van een leven waarin jij bepaalt wat er gebeurt, een leven dat voor jou zinvol en fijn voelt. Denk hierbij aan eigenwaarde, toekomstperspectief, versterken van sociaal netwerk, maatschappelijke betrokkenheid en betekenisvol (vrijwilligers-) werk.

De laatste stap op weg naar zelfstandig wonen

Een componist voegt vaak een coda aan het eind toe om een groter gevoel van afronding te creëren. Dat sluit precies aan bij wat RIBW K/AM hier realiseert. De Coda is een plek waar je kunt onderzoeken waar jouw talenten liggen en hoe deze in te zetten, waar je kunt bouwen aan je zelfvertrouwen, waar je je dromen en wensen voor de toekomst verder kunt vormgeven.

Voor wie

In De Coda kom je als je een psychische of psychosociale kwetsbaarheid hebt en je graag een tussenstap wil zetten vóór je zelfstandig gaat wonen. Je bent er ongeveer zes tot negen maanden.

Het is een plek :

  • waar je kunt komen leren over het leven
  • waar je kunt onderzoeken waar jouw talenten liggen en hoe deze in te zetten
  • waar je kunt bouwen aan je zelfvertrouwen
  • waar je aan je vitaliteit; veerkracht en eigenaarschap kunt werken
  • waar je een tussenstap kunt zetten voor je zelfstandig gaat wonen
  • waar je je dromen en wensen voor de toekomst verder kunt vormgeven

Samen voor inclusie

De Coda wil graag een actieve en verbindende rol spelen in de buurt en nodigt de buurt op haar beurt ook uit om, waar mogelijk, een rol te vervullen. Wij zijn aanspreekbaar op ons aandeel om fijn met elkaar samen te leven in de Componistenbuurt. Open staan voor elkaar, inclusie, streven naar een maatschappij waar iedereen erbij hoort, zijn voor ons belangrijke pijlers.

Aanmelden

Ga voor aanmelden en recente informatie over wachttijd naar Aanmelding en Advies.

Locatie

Von Brücken Focklaan 18
2102 XC Heemstede

088-2148570 decoda@ribw-kam.nl