Floriande wil met buurtbewoners een bank mozaïeken

31 mei 2022

Bewoners en medewerkers van onze locatie Floriande nodigen buurtbewoners van Floriande Eiland 1 van harte uit om samen een mooie mozaïek-ontmoetingsbank te maken. Dat doen zij onder de bezielende begeleiding van mozaïekdeskundige Annemarie Sybrandy.

Bank voor de wijk

De feestelijke aftrap van dit project is op zaterdag 11 juni om 10.30 uur op de stoep bij Randduin 1. Bewoners en medewerkers van RIBW K/AM-locatie Floriande kijken er naar uit om samen met de buurt aan de slag te gaan. Paulien Willemsen, begeleider RIBW K/AM: “Hoe leuk is het om samen een bankje te versieren met mozaïek en dat een plek te geven in de wijk? Een plek waar we elkaar kunnen blijven ontmoeten, gesprekken kunnen voeren.”

Je hoeft het niet te kunnen

Oproep aan de buurt: vind je het leuk om andere buurtbewoners te leren kennen? Ben je handig en/of creatief en heb je zin om je handen uit de mouwen te steken?
Kom dan kennismaken met het mozaïek-project. Je hoeft het niet te kunnen: er komt eerst een kennismakingsworkshop Mozaïek maken, onder leiding van Annemarie Sybrandy. Oefenen met de steentjes, knippen en plakken en een werkje voegen wat je mee naar huis mag nemen.

Paulien: “We nodigen de buurt ook uit om mee te denken over het ontwerp voor de bank. Hiervoor ligt een tekening in de inloopruimte van onze locatie Floriande, Randduin 1 (eiland 1). Én we nodigen dus iedereen uit om te helpen bij de realisatie van het ontwerp van de bank.”

Aanmelden en data

Je kunt op allerlei manieren meehelpen: steentjes knippen of plakken, koffie schenken, etc. Lijkt dit je leuk? Meld je dan aan bij Paulien Willemsen, p.willemsen@ribw-kam.nl of 06 – 53 59 35 14 of Annemarie Sybrandy, amsybrandy@gmail.com of 06 - 21 45 50 02. Wil je eerst komen kijken, een praatje maken of ben je nieuwsgierig naar wat we gaan doen? Ook dan ben je van harte welkom.

We starten zaterdag 11 juni van 10:30 tot 13:00 uur. Daarna komen we elke dinsdag van 14:00 tot 16:30 uur en zaterdag van 10:30 tot 13:00 uur bij elkaar. In de maand juli zijn we er alleen op 5 juli, de rest van de maand zijn we op vakantie.

Dit project is gefinancierd door Meer voor Elkaar en Stichting Union. Het project wordt uitgevoerd met bewoners en personeel van RIBW K/AM en mozaïekdeskundige Annemarie Sybrandy.