Fietswerkplaats De Fontein werkt samen met ANWB fietsplan

18 juli 2022

Werkplaats uitgebreid met steun van Corona herstelfond gemeente Beverwijk

Afgelopen jaar heeft De Fontein in Beverwijk de fietswerkplaats uitgebreid met een nieuwe ‘blokhutgarage’. Dankzij het Corona herstelfonds van de gemeente Beverwijk. Hier zijn we heel blij mee! Door die uitbreiding heeft De Fontein nu ook een inlever- en afhaalpunt voor kinderfietsen én fietsen voor vluchtelingen uit Oekraïne. In samenwerking met het ANWB kinderfietsplan en Stichting Welzijn Beverwijk.

Ieder kind een fiets

De ANWB vindt het belangrijk dat ieder kind een fiets heeft. Om echt goed te leren fietsen moeten ze meters maken in het verkeer. Liefst zo veilig mogelijk. Maar voor veel kinderen in Nederland is een eigen fiets, door de financiële situatie thuis, niet vanzelfsprekend. Anneke Eenkhoorn, begeleidster bij De Fontein: “Voor die kinderen dragen we met de fietswerkplaats bij De Fontein graag ons steentje bij. Dat doen we in samenwerking met de ANWB en Stichting Welzijn Beverwijk. Samen zorgen we er ook voor dat vluchtelingen uit Oekraïene veilige en goede fietsen krijgen.”

De deelnemers en vrijwilligers bij het inlever- en afhaalpunt zorgen voor die veilige en goede fietsen. Een vrijwilligster van het buurthuis Wijk en Duin doet de administratieve afhandeling.
Anneke: “We zijn hier best trots op. Op deze manier snijdt het mes aan twee kanten: dagbesteding en maatschappelijk iets kunnen betekenen!”

Fietswerkplaats op foto gezet voor Divosa

Ook vanuit een andere hoek is interesse getoond. Onlangs werd de fietswerkplaats op de foto gezet voor Divosa: vereniging voor gemeentelijke directeuren in het sociaal domein. Ze maakten een fotoreeks voor de website, nieuwsbrieven en sociale media. Ze fotograferen vijf leden uit verschillende regio's op een eigen gekozen locatie in hun gemeente, bijvoorbeeld bij een sociaal buurtinitiatief. Sandra Hennep , Teammanager Participatie bij de gemeente Beverwijk, heeft het sociaal activeringsproject fietswerkplaats De Fontein voorgesteld.

Anneke: “Al met al zijn we met zijn allen dus goed bezig bij activiteitencentrum De Fontein!”

Plaats een reactie

Plaats reactie