Mooie matches op Maatschappelijke Beursvloer

3 januari 2023

Op de foto's: Kjell Genuit (RIBW K/AM) en Gea van Veen (Meerwinkel) en Amy Poppelaars (RIBW K/AM) en Yaël Goudsmit (EXPO Greater Amsterdam)

Maatschappelijke meerwaarde creëren. Ondernemers besteden hier steeds meer aandacht aan. Hoe kom je met maatschappelijke organisaties in contact? Het evenement Maatschappelijke Beursvloer leent zich hier uitstekend voor: ‘Bedrijven doen enthousiast mee.’

Het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties bij elkaar brengen. Dat is het doel van welzijnsorganisatie Meerwaarde. Ook in 2022 leverde dat weer veel mooie matches op: meer dan honderd. RIBW K/AM was er ook bij, vertegenwoordigd door locatie De Baron. Begeleider Amy Poppelaars, leerling Kjell Genuit en cliënt Maarten sleepten verschillende samenwerkingen en deals uit het vuur!

‘Een goed gesprek voeren met een onbekende, dat vond ik best spannend’, Maarten, cliënt

Officiële krabbel

Waar denk je aan bij dat soort deals? Dit varieert van toegangskaarten voor Safaripark Beekse Bergen (EXPO Greater Amsterdam), een donatie voor een barbecue (gemeentelijk samenwerkingsverband AM Match) en een fiets (kringloopwinkel Meerwinkel). Sloot je een deal, dan kreeg je een wuppie opgeplakt, ging je op de foto en zette je een officiële krabbel bij een notaris. Een mooie dag met een fantastisch resultaat.

‘Ik genoot van de sociale factor van dit event: nieuwe mensen spreken en ze op die manier een beetje leren kennen. Een goed gesprek voeren met een onbekende, dat vond ik best spannend. Maar ik kwam ook een bekende tegen: de directeur van @AM Match. Ik vertelde hem dat we bij De Baron een barbecue wilden organiseren. Waarop hij spontaan een donatie toezegde. Uiteindelijk hebben we toch maar mooi vijf deals gesloten én contacten opgedaan voor vrijwilligerswerk voor bewoners. Voor mij persoonlijk af en toe best een uitdaging, toch ben ik blij dat ik gegaan ben, want het was een mooie ervaring.’ (Maarten, cliënt)

Eigenlijk ga ik elk jaar wel naar de Maatschappelijke Beursvloer. Er zijn altijd dingen voor ons te halen, want veel bedrijven doen enthousiast mee. De aanwezige spreekstalmeester helpt organisaties hun persoonlijke aanbod te promoten. Bovendien kan je van tevoren aan Meerwaarde laten weten wat je zoekt, zodat ondernemers alvast kunnen inschatten of ze wat voor je in huis hebben. Mijn wens? Dat er volgend jaar meer RIBW K/AM-locaties meedoen!’ (Amy, begeleider)

Plaats een reactie

Plaats reactie