Wat doet de trajectcoach?

De trajectcoach is er voor cliënten van RIBW K/AM die willen meedoen in de maatschappij en zich verder willen ontwikkelen op het gebied van dagbesteding, (vrijwilligers-) werk of scholing. De trajectcoach helpt hierbij en werkt zo aanvullend op de ondersteuning van begeleiders. Samen met de cliënt worden wensen, talenten en (ontwikkel-)mogelijkheden verkend en wordt een persoonlijk plan gemaakt. De trajectcoach biedt ondersteuning bij het realiseren van doelen en het vinden van de juiste plek.

Voor cliënten

Je wil graag (vrijwilligers-)werk doen, scholing of activering, maar het lukt nog niet goed. En het is lastig: want wat is de eerste stap? De trajectcoach helpt je op weg en houdt het doel in zicht.

Ga naar Trajectcoaching voor cliënten voor meer informatie.

Voor werkgevers

Je leidt een bloeiende onderneming én staat midden in de samenleving. Je gunt iedereen die wil een kans op een (betaalde) baan, dus ook psychisch kwetsbare mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Onze trajectcoaches brengen je graag in contact met werkzoekenden die klaar staan om aan de slag te gaan. Zij helpen je met advies op maat en ondersteunen je met begeleiding tot op de werk(ervarings-)plek.

Ga naar Trajectcoaching voor werkgevers voor meer informatie.

Het verhaal van Descely (19 jaar)

Ik werk bij Stem in de Stad, een opvang in Haarlem waar mensen spontaan binnenlopen voor een lekkere kop koffie en een goed gesprek. Het was een grote stap. Ik ben best wel lui, omdat ik ook zolang niets heb gedaan, heb lang gedacht: laat me maar een uitkering trekken; ik kan het toch niet. Faalangst, dat was het. 

Het heeft mij veranderd. Ik besef dat het ook anders kan, zwelg minder in zelfmedelijden. Dat doe ik ook wel eens. Ik ben een KOP-kind en daardoor 24 keer verhuisd in mijn leven. Ik ben opgegroeid in een hele instabiele omgeving en heb veel nare dingen meegemaakt.

Mijn trajectcoach Joyce heeft me enorm goed geholpen. Die zei: ik denk dat dit wel een goede plek voor je is. En het was direct raak, een schot in de roos. Ik had nog nooit dat gevoel bij iets gehad. Maar dat ging direct goed. Het is echt een succeservaring. Ik ben er heel blij mee.

"Ik ben trots op haar. Zij heeft zich open gesteld om te gaan ontdekken wat bij haar past en wat ze kan. Een stap nemen in een onbekende richting brengt vragen en onzekerheden met zich mee. Ze gaat deze aan. En daardoor heeft ze vooral laten zien wat ze allemaal in zich heeft!"

- Trjajectcoach Joyce over Descely