Wat doet de trajectcoach?
De trajectcoach is er voor cliënten van RIBW K/AM die graag iets willen doen op het gebied van werk en activering. Wij helpen bij het vinden van passende, vrijwillige werkzaamheden. Kortdurend, voor langere tijd, zonder verplichtingen of met afspraken, alles is mogelijk. Kansen op werk op een manier en tijdstip die passend zijn voor de vrijwilliger en de opdrachtgever. Een traject op maat, naar wensen en mogelijkheden…Wil je werken als vrijwilliger?
 
We begeleiden mensen, die ondersteuning of begeleiding krijgen, naar (arbeidsmatige-) dagbesteding, vrijwillige werkzaamheden en bieden begeleiding op weg naar betaald werk.
Wij gaan bij de ondersteuning van cliënten uit van hun eigen kracht. Ieder mens heeft talenten, mogelijkheden, wensen en ‘iets’ waar ze blij van worden. Met de cliënt kijken we waar hij staat, wat zijn dromen voor de toekomst zijn en hoe hij regie over zijn eigen leven kan (blijven) voeren. Persoonlijke doelen op het gebied van een daginvulling worden vastgelegd in het trajectplan en cliënten worden stap voor stap ondersteund bij het realiseren daarvan.

Net als de rest van de organisatie werken de trajectcoaches in de verschillende gebieden. Weet je niet precies in welk gebied je woont, bel dan gewoon één van de coaches, zij helpen je graag verder!

Klik hier voor de contactgegevens van de trajectcoaches.

Gina is 28 jaar en werkt op een kinderboerderij in Hoofddorp
"Ik werk vanaf juni 2016 als vrijwilliger op de boerderij. Ik werk daar de ene week twee en de andere week drie dagen in de week. Ik wou graag wat nuttigs doen. Er is van alles te doen op de boerderij: van het schoonmaken van hokken, het verzorgen van de dieren tot en met het contact onderhouden met collega's.
Mijn vrijwilligerswerk brengt een hoop plezier in mijn leven, ik voel mij geaccepteerd hier. Het is meer dan ik had verwacht. Ik voel me nuttig. Nooit gedacht dat ik me hier zo gelukkig zou voelen."