Wat doet de trajectcoach?

De trajectcoach is er voor cliënten van RIBW K/AM die iets willen doen voor (vrijwilligers-) werk, scholing en activering. De trajectcoach helpt bij het vinden van passende werkzaamheden. Samen met de cliënt wordt een persoonlijk trajectplan en arbeidsprofiel gemaakt en gaat de trajectcoach op zoek naar een passende werkgever.

Voor cliënten

Je wil graag (vrijwilligers-)werk doen, scholing of activering, maar het lukt nog niet goed. En het is lastig: want wat is de eerste stap? De trajectcoach helpt je op weg en houd het doel in zicht.

Ga naar Trajectcoaching voor cliënten voor meer informatie.

Voor werkgevers

U leidt een bloeiende onderneming én staat midden in de samenleving. U gunt iedereen die wil een kans op een (betaalde) baan, dus ook psychisch kwetsbare mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Onze trajectcoaches brengen u graag in contact met werkzoekenden die klaar staan om aan de slag te gaan. Zij helpen u met advies op maat en ondersteunen u met begeleiding tot op de werkplek.

Ga naar Trajectcoaching voor werkgevers voor meer informatie.

Het verhaal van Descely (19 jaar)

Ik werk bij Stem in de Stad, een opvang in Haarlem waar mensen spontaan binnenlopen voor een lekkere kop koffie en een goed gesprek. Het was een grote stap. Ik ben best wel lui, omdat ik ook zolang niets heb gedaan, heb lang gedacht: laat me maar een uitkering trekken; ik kan het toch niet. Faalangst, dat was het. 

Het heeft mij veranderd. Ik besef mij dat het ook anders kan, zwelg minder in zelfmedelijden. Dat doe ik ook wel eens. Ik ben een KOP-kind en daardoor 24 keer verhuisd in mijn leven. Ik ben opgegroeid in een hele instabiele omgeving en heb veel nare dingen meegemaakt.

Mijn trajectcoach Joyce heeft me enorm goed geholpen. Die zei: ik denk dat dit wel een goede plek voor je is. En het was direct raak, een schot in de roos. Ik had nog nooit dat gevoel bij iets gehad. Maar dat ging direct goed. Het is echt een succeservaring. Ik ben er heel blij mee.

"Ik ben trots op haar. Zij heeft zich open gesteld heeft om te gaan ontdekken wat bij haar past en wat ze kan. Een stap nemen in een onbekende richting, brengt vragen en onzekerheden met zich mee. Ze gaat deze aan. en daardoor heeft ze vooral zichzelf laten zien wat ze allemaal in zich heeft!"

- Trjajectcoach Joyce over Descely