Biologische tuin feestelijk geopend

1 april 2021

Biologische tuin voor iedereen bij buurthuis Wijk aan Duin in Beverwijk feestelijk geopend.

Vanaf dit voorjaar bloeit er rondom het buurthuis Wijk aan Duin aan de Wilgenhoflaan in Beverwijk een biologische tuin. Een tuin voor de bezoekers van buurthuis Wijk aan Duin, cliënten van ons activiteitencentrum De Fontein, én buurtbewoners.​​ Om samen in te werken en van te genieten, óók van de opbrengst uit de moestuin.

​Vorige week donderdag was de feestelijke opening. Paulien Willemsen, activiteitenbegeleidster De Fontein, en Rob de Jong, bestuurder, waren er bij.

Paulien: "Het was inspirerend en dit is waar we hier samen, en met de Stichting Welzijn Beverwijk, steeds vaker naar toe werken. We hebben het zelfde doel. Mensen laten meedoen, door verbondenheid te stimuleren. En dat gebeurt heel vaak als mensen samen dingen doen. Zoals een tuin aanleggen."​

Rob de Jong: "Jullie maken met deze ecologische tuin niet alleen de buurt mooier maar ook de wereld een beetje mooier. Het is prachtig te zien hoe iedereen hier op een gelijkwaardige manier aan meewerkt: deelnemers, buurtbewoners, begeleiders. Iedereen doet mee, iedereen mag meedoen. En straks als de zomer komt, kan ook iedereen ervan genieten."​

Filmpje opening

IJmond Nieuws was er bij: in dit filmpje​ zie en hoor je hoe dit fantastische initiatief tot stand is gekomen. Én hoe Lodewijks Groene Geluk de oude tuin bij het Buurthuis heeft omgetoverd tot een waar paradijs!

Plaats een reactie

Plaats reactie